Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή πως το επιτελείο του “έκλεψε” μία ποδοσφαιρική κομπίνα της Ντόρτμουντ σε πρόσφατο παιχνίδι της και την εφάρμοσε πιστά στη φάση που η Νάπολι άρπαξε τη νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα.

Η Φιορεντίνα άνοιξε το σκορ στο “Αρτέμιο Φράνκι” το βράδυ της Κυριακής όμως δεν μπόρεσε ούτε αυτή να γίνει η πρώτη ομάδα που θα έκοβε βαθμό ή βαθμούς από τη Νάπολι τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Σπαλέτι να κάνει την ανατροπή και να επικρατεί με 2-1 για να πανηγυρίσει το “7 στα 7” στην Serie A που την άφησε μόνη στην κορυφή.

Ο τρόπος μάλιστα που ήρθε η ανατροπή ήταν σεμιναριακός, με τους Ινσίνιε και Ζιελίνσκι να είναι πάνω από τη μπάλα σε φάουλ που είχαν κερδίσει οι παρτενοπέι από τα δεξιά και να “εξαπατούν” τους παίκτες των βιόλα με τις κινήσεις τους, για να αναλάβει τελικά την εκτέλεση ο Ζιελίνσκι με το αριστερό (ενώ όλοι περίμεναν πως χτυπούσε το φάουλ ο Ινσίνιε με το δεξί) και να βρίσκει το κεφάλι του Ραχμάνι για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 2-1.

 


 

Η κομπίνα ήταν εξαιρετική και απέσπασε τα εύσημα από πολύ κόσμο, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να μη διεκδικεί ωστόσο την πατρότητα και την αυθεντικότητα και να παραδέχεται ιπποτικά πως μία ποδοσφαιρική κομπίνα της Ντόρτμουντ, έδωσε στο επιτελείο του την έμπνευση για να αντιγράψουν το συγκεκριμένο τρικ.

“Η Ντόρτμουντ έκανε κάτι παρόμοιο και οι αναλυτές των αγώνων μας, θέλησαν να μας το δείξουν. Είναι μία αρκετή όμορφη τεχνικό για να χρησιμοποιήσεις.

Μπορεί το ίδιο κόλπο να γίνει και με έναν δεξιοπόδαρο από την άλλη πλευρά”, δήλωσε ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο “DAZN”, που καλύπτει τα ματς της φετινής Serie A.