Η 3η έξοδος του ΑΠΟΕΛ συνοδεύεται από ένα σίγουρο γεγονός. Ότι η ομάδα θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων, της, όπως την είχε και στην 1η αγωνιστική με την Πάφος και στην 3η αγωνιστική με τον Απόλλων στο Τσίρειο.
Σε εκείνα τα δύο ματς όμως, πήγε μόνο ο κόσμος, αφού η ομάδα του ήταν τραγική στην 1η αγωνιστική και μέτρια στην 3η αγωνιστική με τα γνωστά αποτελέσματα.
Το ίδιο σκηνικό ( από πλευράς φιλάθλων) θα επαναληφθεί την Κυριακή στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.
Όσος είναι ο διαθέσιμος χώρος στη βόρεια κερκίδα ( θα είναι οκ τελικά) του «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα τον καταβάλουν οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ και περίπου 800 θα πάρουν θέση στο γήπεδο.
Αυτό επιβεβαιώνει η προπώληση των εισιτηρίων και οι φίλοι της ομάδας, για μία ακόμα φορά ανταποκρίνονται στην υποχρέωση τους να τη βοηθήσουν.


Θυμίζουμε, ότι υπό τις περιστάσεις, είναι καλή και η προσέλευση στους αγώνες του ΓΣΠ με μέσο όρο 5 χιλιάδες, όσα περίπου είναι και τα εισιτήρια διαρκείας που αγόρασαν, κόντρα μάλιστα στην απογοήτευση, την οποία τους προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές.
Για το λόγο αυτό, αναμένεται με ενδιαφέρον και αγωνία, πως θα αντιδράσουν αυτή τη φορά, εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν να αγωνιστούν.
Βασικά, αν…θα πάνε στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές για να παίξουν μπάλα και όχι απλά να παρουσιαστούν μόνο και μόνο για να βγάλουν την υποχρέωση τους.
Η εξέλιξη του πρωταθλήματος, στέλνει άλλωστε ξεκάθαρο μήνυμα σε προπονητή και παίκτες. Ότι αν δεν αλλάξουν την απόδοση τους, θα βρεθούν σύντομα σε μειονεκτική θέση, έναντι των αντίπαλων.
Κρίνεται επομένως, κάτι παραπάνω από σπουδαίο το ντέρμπι της Κυριακής με το ΑΠΟΕΛ, να μην έχει καμία πολυτέλεια να φύγει από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» χωρίς βαθμό ή βαθμούς.
Ο Σωφρόνης Αυγουστή μετρά ένα μήνα στον Αρχάγγελο (ανακοινώθηκε 31 Αυγούστου) και είναι με τη σειρά του, υποχρεωμένος να αλλάξει το αγωνιστικό της σκηνικό, που δεν ήταν καλό, ούτε και στο νικηφόρο αγώνα με την ΠΑΕΕΚ.
Τι θα κάνει από πλευράς συστήματος και 11άδας; Οι επιλογές που έχει δεν του επιτρέπουν να προβεί σε πολλές αλλαγές. Βασικά θα επαναφέρει δύο παίκτες σε σχέση με το ματς εναντίον της ΠΑΕΕΚ.
Ο ένας θα είναι ο Κβιλιτάια στη θέση του Μάγκλιτσα και ο άλλος ένας από τους Λουντέμο ή Νταουσβίλι, ώστε να καλύψει την απώλεια του Οκριασβίλι με την προώθηση του Ντανίλο σαν 10άρι και να παίξει αμυντικό χαφ ένας από τους δύο.
Δεν προβλέπεται καμία άλλη διαφοροποίηση, εκτός βέβαια αν θελήσει ο προπονητής να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο του.
Έτσι λοιπόν στο πιθανό 3-5-2 θα αγωνιστούν οι Μιχαήλ, Καρώ, Σάβιτς, Πολυκάρπου, Σαμπάλα, Θεοδώρου, Λουντέμο, (Νταουσβίλι),Σόουζα, Κβιλιτάια, Ντανίλο, Νατέλ.