Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει το ντεμπούτο του στη EuroLeague και να προσφέρει θέαμα, η Βιλερμπάν επικράτησε της Ζάλγκιρις με 88-76 και ξεκίνησε “με το δεξί” τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση. Ο Αντετοκούνμπο ήταν θετικός στην πρώτη του εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, σημείωσε 6 πόντους με 3/6 δίποντα και 3 ριμπάουντ και βοήθησε αρκετά την ομάδα του τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και στην άμυνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα ιδιαίτερα σκληρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι με τους Γάλλους να μένουν ψύχραιμοι στα δύσκολα όταν η Ζάλγκιρις απειλούσε και ισοφάριζε το ματς. Με πρώτο βιολί τον Έλι Οκόμπο των 23 πόντων με το απόλυτο 9/9 σουτ, οι παίκτες του Πάρκερ βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη μπροστά στο κοινό τους στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν.

Ο αγώνας

Η Βιλερμπάν μπήκε με φόρα στο ματς και με τους Φαλ και Οκόμπο ζεστούς από τα πρώτα κι όλας λεπτά. Το ματς-απ του Φαλ με τον Λοβέρν είχε εξ αρχής μεγάλο ενδιαφέρον κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο ματς καθώς οι δύο ψηλοί προσέφεραν εντυπωσιακό θέαμα από την αρχή. Οι δύο ομάδες πάλευαν για την κάθε φάση και την κάθε επαφή, σε ένα ματς πολύ σκληρό. Με τρίποντο του Καχούντι η Βιλερμπάν πήρε μία διαφορά οκτώ πόντων (31-23) με την οποία πήγε και στα αποδυτήρια στο ημίχρονο (44-36).

Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να πατήσουν γκάζι ερχόμενοι από τα αποδυτήρια και εν μέρει τα κατάφεραν. Έφεραν το ματς στην ισορροπία ωστόσο δεν το διατήρησαν. Η Βιλερμπάν βρήκε και πάλι τις λύσεις σε όσα προσπαθούσε να κάνει η Ζάλγκιρις και ξέφυγε γρήγορα με 9 πόντους (59-50) αναγκάζοντας τους Λιθουανούς σε τάιμ άουτ. Η διαφορά για τους γηπεδούχους όλο και μεγάλωνε, με την Ζάλγκιρις να προσπαθεί να βρει σκορ από την γραμμή των βολών. Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει ντεμπούτο στη EuroLeague σκοράροντας εντυπωσιακά, η Βιλερμπάν δεν δυσκολεύτηκε έκτοτε και έφτασε άνετα στη νίκη.

ΟΙ ΔΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ, Πάντερ, Κόρτες
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-16, 44-36, 63-55, 88-76.
Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague η Βιλερμπάν θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Άλμπα Βερολίνου (8/10, 21:00) ενώ η Ζάλγκιρις θα μπει στην έδρα της και θα υποδεχτεί τη Ζενίτ (7/10, 20:00).

To κείμενο ανανεώνεται…