Έγινε ματσάρα στο Μακάρειο που στο τέλος ανέδειξε νικήτρια την ΑΕΛ η οποία έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαίντεβατς.
Η ομάδα του Κέρκεζ βρέθηκε να χάνει 1-0 από το πρώτο λεπτό, μέχρι το 64ο λεπτό ήταν πίσω στο σκορ και μέσα σε ένα 15λεπτο κατάφερε να το γυρίσει και να νικήσει με 3-1.
Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό η ΠΑΕΕΚ πήρε προβάδισμα με τον Γιάνσεν. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Παπαφώτη στο 19’ και μεγάλη ευκαιρία με τον Τσέποβιτς στο 44’ χωρίς να καταφέρει να ισοφαρίσει.
Έκανε τις αλλαγές στο ημίχρονο ο Κέρκεζ, άλλαξε και κάποια άλλα πράγματα στην συνέχεια και το γύρισε το ματς. Στο 64΄ ο Μάζουρεκ με ένα μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Παναγιώτου και έκανε το 1-1, με τον Μαίντεβατς να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει το 2-1 στο 78ο λεπτό.
Στο 86’η ΠΑΕΕΚ είχε δοκάρι με τον Νεοφύτου αλλά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάινετβατς με δεύτερο προσωπικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΠΑΕΕΚ (Μ.Σεργίδης): Παναγιώτου, Έσελινγκ, Ντίας (34′ Νεοφύτου), Δημητρίου, Νάντο (66′ Ενόχ), Χαραλάμπους, Αριστοτέλους (76′ Τίμερμανς), Καπαρτής (66′ Βαρέλα), Γιάνσεν (76′ Κωμοδίκης), Κόσιτς, Κούρος
Στον πάγκο: Μαυρομούστακος, Χατζηκωνσταντή,   Φραγκέσκου

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Σωτηρίου, Σάντος, Μαζάν (58′ Ρέινολντς), Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης (46′ Έουλερ), Ριερά (46′ Μαίντεβατς), Πελέ (64′ Τσάβες), Τόρες (46′ Μάζουρεκ), Τσέποβιτς
Στον πάγκο: Εβόρα, Ντάβερβελντ, Γεωργίου, Νταβόρ,  Αντωνίου, Ριστέφσκι, Μαΐντεβατς, Νικολεττίδης

ΣΚΟΡΕΡ: 1′ Γιάνσεν/64′ Μάζουρεκ, 90+2′ Μαίντεβατς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιάνσεν, Καπαρτής, Νεοφύτου/Μαίντεβατς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 380
Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Fernandes Correia Gustavo
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

 

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

1′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η ΠΑΕΕΚ. Ωραία αντεπίθεση για την ΠΑΕΕΚ. Ο Χαραλάμπους βρήκε τον Γιάνσεν ο οποίος έφυγε σαν σίφουνας και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βοζίνια.

 

5′ Αδύναμη κεφαλιά του Τσέποβιτς, μάζεψε ο Παναγιώτου.

7′ Επικίνδυνο γύρισμα του Τόρες, έδιωξε ο Παναγιώτου.

9′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Μπαλιά του Πελέ, ο Τσέποβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Παναγιώτου ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΑΕΛ δέχθηκε ένα… παιδικό γκολ το οποίο ανάγκασε και τον Κέρκεζ να διερωτηθεί πως μπήκε. Από εκείνο το σημείο και μετά οι γαλαζοκίτρινοι έβαλαν αρκετή πίεση στην ΑΕΚ. Ο Κέρκεζ έβαλε δύο παίκτες πίσω από τον Τσέποβιτς και η μπάλα πάει πολύ εύκολα στον Σέρβο χωρίς όμως να γίνει η μεγάλη ευκαιρία. Η ΑΕΚ στο 15λεπτο έχει ποσοστό κατοχής μπάλας 72%.

24′ Απείλησε η ΠΑΕΕΚ. Ο Κούρος έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Αριστοτέλους έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη και έφυγε έξω.

27′ Γύρισμα του Πελέ, κατάλαβε την κίνηση ο τερματοφύλακας της ΠΑΕΕΚ Παναγιώτου και απλώνοντας το πόδι έδιωξε την μπάλα.

34′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΠΑΕΕΚ. Ο Νεοφύτου πέρασε στην θέση του Ντίας ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

35′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Ο Νάντο κινήθηκε ωραία από αριστερά, γύρισε στον Καπαρτή ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Βοζίνια ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.

44′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Φάουλ του Πελέ, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Τσέποβιτς από κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

45+3′ Ζήτησε πέναλτι η ΠΑΕΕΚ σε μαρκάρισμα του Σωτηρίου στον Καπαρτή. Η επαναληπτική προβολή δεν δείχνει παράβαση και σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Τριπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Έμειναν στα αποδυτήρια οι Παπαφώτης, Ριέρα και Τόρες και πέρασαν στο παιχνίδι οι Μαίντεβατς, Έουλερ και Μάζουρεκ.

Αλλάζει ο σχηματισμός τη ΑΕΛ η οποία πλέον παίζει με τριάδα στην άμυνα.

48′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Πελέ έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Σάντος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Παναγιώτου πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.

58′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ρέινολντ πήρε την θέση του τραυματίας Μαζάν.

64′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η ΑΕΛ. Ο Μάζουρεκ βρήκε χώρο, δοκίμασε το πόδι από μακριά και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγιώτου.

71′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Μάζουρεκ από καλή θέση έπιασε το σουτ αλλά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Παναγιώτου. Λάθος του διαιτητή που υπέδειξε άουτ και όχι κόρνερ.

78′ ΓΚΟΛ. 1-2. Παίρνει προβάδισμα η ΑΕΛ. Ο Τσέποβιτς κατέβασε ωραία την μπάλα, έδωσε στον επερχόμενο Μαίντεβατς ο οποίος μπήκε σαν σίγουρα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

86′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ. Ο Νεοφύτου εξαπέλυσε έναν κεραυνό από μακριά, ο Βοζίνια άγγιξε λίγο την μπάλα και την είδε να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του.

90+2′ ΓΚΟΛ. 1-3. Άλλο ένα γκολ με την ΑΕΛ. Ο Σάντος έδωσε στον Μάιντεβατς ο οποίος με δεύτερο προσωπικό γκολ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

 

 

 

—————————————————————————————————-