Με τον καλύτερο τρόπο στο νέο μήνα θέλει να μπει η ΑΕΚ, που πάει απόψε στο Τσίρειο για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα (20:00, Cytavision) με σκοπό να δώσει συνέχεια στο δικό της αήττητο σερί, να τερματίσει το αντίστοιχο των «γαλάζιων», αλλά κι ένα ακόμη: αυτό που την φέρνει εδώ και επτά συνεχόμενα παιχνίδια να μην νικάει την ομάδα της Λεμεσού!
Ήταν 12 Μαΐου 2019, η τελευταία φορά που επικράτησε του Απόλλωνα με σκορ 2-1 και μάλιστα μέσα στο Τσίρειο, με δύο γκολ του… Χοάν Τρουγιόλς! Από τότε, ακολούθησε μία ισοπαλία και έξι ήττες και μάλιστα συνεχόμενες…
Αυτό λοιπόν το σερί θέλει να τερματίσει απόψε η ομάδα της Λάρνακας. Δεν χρειάζονται δα και πολλά λόγια για να τονιστεί και να αναδειχθεί το επίπεδο δυσκολίας της αναμέτρησης, απέναντι στη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει χάσει ούτε βαθμό. Αυτό κι αν είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ΑΕΚ.
Γενικώς, πρόκειται ένα ματς που της δίνει πολλά κίνητρα. Ακόμη ένα, το να μειώσει την απόσταση από την κορυφή και τον σημερινό της αντίπαλο στο ελάχιστο, δηλαδή στον ένα βαθμό. Επιπλέον, το «διπλό» στη Λεμεσό θα της δώσει τρομερή ψυχολογία κι αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας, κάτι που τόνισε ο Νταβίντ Καταλά στη συνέντευξη Τύπου…

Το πλάνο
Ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τιάγκο, Μιλίτσεβιτς, Γκονζάλεθ, Μαρτίνεθ και Άνχελ Γκαρσία. Είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει σε μερικές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Για τρίτο σερί ματς στο πρωτάθλημα, βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο Τούμπας.
Στο κέντρο της άμυνας, ο Κύπρος Χριστοφόρου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ενδεκάδα μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Δόξα, έχοντας ως παρτενέρ τον Τόμοβιτς. Στο δεξί άκρο της άμυνας πιθανόν να επιστρέψει ο Τάντι αντί του Ροσάλες και στο αριστερό να παραμείνει ο Εγγλέζου. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο να παίξει αριστερά ο Βενεζουελάνος.
Σίγουρη μοιάζει η επιστροφή του Ραφαήλ Μάμα στην ενδεκάδα αντί του Ναούμ, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Λουΐς Γκουστάβο. Στα άκρα της επίθεσης θα βάζαμε ερωτηματικό, καθώς οι Γκιούρτσο, Ακοράν κι Εσπινόσα διεκδικούν τις δύο θέσεις, ενώ αναμένεται να… κρατήσουν τις θέσεις τους οι Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ. Το σενάριο να παίξει στο κέντρο ως επιτελικός ο Εσπινόσα και να μείνει έξω ο Ματ, επίσης συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες.

Ανδρέας Βεντούρης