«Όταν είσαι στην ΑΕΛ κάθε παιχνίδι πρέπει να είναι νίκη. Δεν έχει σημασία αν είναι ντέρμπι ή δεν είναι ντέρμπι. Δεν σημαίνει πως αν έρθει ισοπαλία, αν δεν κερδίσουμε, θα πεθάνουμε, έχει πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αλλά σίγουρα αυτό το ντέρμπι είναι σημαντικό για εμάς, όπως και για τον Απόλλωνα».

Αυτή ήταν η απάντηση του Ντούσαν Κέρκεζ στην ερώτηση αν είναι σημαντικό για την ΑΕΛ να κερδίσει τον Απόλλωνα στο ντέρμπι, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του συνέντευξη. Και είναι μία απάντηση που περικλείει όλη την ουσία.

Διότι είναι μεν πολύ σημαντικό το παιχνίδι από άποψη γοήτρου, γιατί πάντα τα λεμεσιανά ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και ξεχωριστά. Αλλά βαθμολογικά δεν πρόκειται να κριθεί τίποτα από ένα παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής, είτε το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό είτε αρνητικό.

Πολύ σωστά είπε ο προπονητής της ΑΕΛ πως «είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν σημαίνει πως θα πεθάνουμε αν έρθει ισοπαλία», αφού ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος μόλις ξεκίνησε.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ γνωρίζει πολύ καλά την ιδιαιτερότητα αυτών των ντέρμπι. Τα έχει ζήσει ως παίκτης της ΑΕΛ και τα τελευταία χρόνια τα ζει και ως προπονητής της. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι μηνύματα πρέπει να περάσει στους παίκτες του, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά την Κυριακή. Και περιμένει και από τον κόσμο της ΑΕΛ να ανταποκριθεί και να σταθεί στο πλευρό της ομάδας.

Ειρήνη Σπυροπούλου