Την ιδανική ενδεκάδα με στόχο την νίκη στο τοπικό ντέρμπυ ετοιμάζει ο Ντούσαν Κέρκεζ, θέλοντας η ομάδα του να μπορέσει να επιστρέψει στις νίκες. Η ΑΕΛ θέλει την νίκη καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο λειτουργεί ευεργετικά για την ομάδα αλλά και την συνεχεία του πρωταθλήματος.

Ο προπονητής της ομάδας ετοιμάζει τα δικά του πλάνα για το παιχνίδι και σίγουρα υπάρχουν αρκετές σκέψεις για το παιχνίδι. Το πρώτο ερώτημα έχει να κάνει με το τι θα κάνει στην θέση του τερματοφύλακα με τους Κεραυνό και Βοζίνια να διεκδικούν την θέση και τον προπονητή της ομάδας να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και των δύο επιλογών. Ο Κύπριος πορτιέρο τα πήγε αρκετά καλά στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε και μάλιστα βραβεύτηκε με την καλύτερη απόκρουση στην 2η αγωνιστική. Δεν είναι απίθανο ο Ντούσαν Κέρκεζ να εμπιστευθεί και πάλι τον Κεραυνό στο ντέρμπυ.

Από την άλλη η εμπειρία που χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια και την έχει ο Βοζίνια ίσως παίξει τον ρόλο του. Από εκεί και πέρα πιθανόν να παιχτεί μια θέση στα κεντρικά χαφ της ομάδας, με τους Μάζουρεκ και Παπαφώτη να διεκδικούν την θέση από τον Ριέρα. Οι Μεντόγιεβιτς και Ζτραβκόφσκι θεωρείται απίθανο να μην αγωνιστούν. Τέλος μια αλλαγή θα προκύψει και στα άκρα της επίθεσης αφού ο Τόρες αναμένεται να πάρει θέση βασικού στην ομάδα. Λογικά ο Έουλερ θα μείνει εκτός και αν ο Βραζιλιάνος είναι απόλυτα έτοιμος.

Με βάση τα πιο πάνω η ΑΕΛ αναμένεται να παραταχτεί με τοςυς Βοζίνια, Μαζάν, Σάντος, Τεσέιρα, Ριστέφσκι, Μεντόγιεβιτς, Ζτραβκόφσκι, Μάζουρεκ, Πελέ, Τόρες και Τσέποβιτς

Αριστείδου Μιχαήλ