Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, στον ανταγωνισμό, μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι με την Ανόρθωση, για τα αγωνιστικά, την αρνητική εξέλιξη με τον τραυματισμό του Ραφαέλ Σάντος και πολλά άλλα.
Αρχικά είπε για τις νίκες επί της Νέας Σαλαμίνας (2-0) και της ΠΑΕΕΚ (1-0): «Νομίζω ήταν δύο εμφανίσεις στις οποίες μπορούμε να κτίσουμε, κυρίως σε θέματα ψυχολογίας. Έχουμε όμως πολλή δουλειά να κάνουμε για να είμαστε πειστικοί για να αποδεικνύουμε ότι με βάση το βάρος της φανέλας και το ύψος των προσδοκιών των οπαδών μας, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν πετύχαμε καν το ελάχιστο σε συγκομιδή. Οι νίκες κτίζουν αυτοπεποίθηση και θέλουμε και με την Ανόρθωση να κερδίσουμε. Ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, ένα παραδοσιακό ντέρμπι ανάμεσα σε ιστορικές ομάδες. Θα υπάρχει έντονη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις προκλήσεις».
Και πρόσθεσε: «Το δικό μας πλάνο δεν το επηρεάζει. Προετοιμαζόμαστε να πάμε στο “Παπαδόπουλος” ξέροντας ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν ποιοτικό αντίπαλο και δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτούμε αν θα είναι κουρασμένος λόγω Ευρώπης. Αυτό σημαίνει εφησυχασμός. Θέλουμε να βάλουμε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή μας και να καλύψουμε κάποιες θέσεις στη βαθμολογία. Η ουσία για να μπορέσεις να διεκδικήσεις επιτυχίες, είναι να παίρνεις τρεις βαθμούς. Αν δεν συνδυάζεις ουσία με καλή εμφάνιση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρεις το ένα από τα δύο».
«Είμαστε μια ομάδα που κτίζεται, που χρειάζεται χρόνο. Όλες οι ομάδες δείχνουν αστάθεια, πέραν από τον Απόλλωνα που είναι σταθερός στο θέμα συγκομιδής. Σιγά-σιγά και μέσα στα αποδυτήρια, με τις νίκες, με τις προπονήσεις και με την βαρύτητα που δίνουμε στη λέξη ομάδα, πιστεύω πως θα εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις των οπαδών. Ο προπονητής μας θα δώσει βαρύτητα και στο θέμα της φυσικής κατάστασης και προχωράμε βήμα-βήμα Το πρωτάθλημα όπως μας έχει δείξει, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά», υπογράμμισε στη συνέχεια και συμπλήρωσε:
«Το κάθε παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίζεις λες και είναι “ζωής και θανάτου”. Οι απώλειες μας μέχρι στιγμής, ήδη μας στοιχίζουν σε σχέση με το στόχο που θέσαμε. Μόνο με υπέρβαση μπορεί να καλυφθεί η διαφορά. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να βελτιωνόμαστε».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα και τους τραυματίες: «Έχουμε αρκετούς παίκτες εκτός ενόψει Ανόρθωσης. Είναι οι μόνιμοι τραυματίες μας. Ο Σταύρος Γαβριήλ άρχισε άλλης μορφής προπόνηση, ο Μιντίκκης συνεχίζει το πρόγραμμά του, ο Ντε Βινσέντι θα είναι έτοιμος μετά από τη διακοπή, ο Βινίσιους χρειάζεται άλλες 4-5 εβδομάδες. Υπάρχουν άλλες τρεις προπονήσεις. ο Εφραίμ και ο Ντιαβαρά ήταν στην υποστολή, άρα θα είναι στη διάθεση του προπονητή. Ο Κβιλιτάια προπονείται κανονικά. Θα απουσιάσει και ο Οκριασβίλι που είναι τιμωρημένος. Ο Σάντος εκεί που ελπίζαμε ότι γλιτώσαμε τα χειρότερα, δυστυχώς στο επαναληπτικό MRI φάνηκε ότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα σπάνιο και καλέσαμε γιατρό από το Ισραήλ για να τον αξιολογήσει και προχώρησε σε χειρουργική επέμβαση. Όπως μας είπε ο Ισραηλινός, τέτοιο τραυματισμό τον βλέπεις μια φορά κάθε δέκα χρόνια. Μια αποκόλληση μυός πάνω από το γόνατο. Πολύ σπάνια περίπτωση στο ποδόσφαιρο και δυστυχώς έτυχε στον Σάντος και μεγαλώνει η περίοδος ακινησίας και για να είναι σε θέση να προσπαθήσει να επανέλθει θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. Είναι απίστευτη η κακοδαιμονία που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον τελευταίο καιρό αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».
Αν θα ενισχυθεί στην άμυνα τον Ιανουάριο το ΑΠΟΕΛ«Αντιλαμβάνεστε πως είναι και θέμα ποσοτικό. Είναι και οι δύο στόπερ νοκ άουτ. Ο προπονητής μας βρίσκει τις λύσεις και ευτυχώς λειτουργούν. Δεν ξέρω αν θα διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα και ο Πάρης Πολυκάρπου συνεχίζει να αντεπεξέρχεται. Η ενίσχυση σε αυτή τη θέση τον Ιανουάριο είναι κάτι το οποίο σκεφτόμαστε και μέχρι στιγμής αναγκαζόμαστε να βρούμε εσωτερικές λύσεις»
Για τη βόρεια κερκίδα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» η οποία θα ανοίξει μετά από καιρό και θα φιλοξενήσει την Κυριακή τους ΑΠΟΕΛίστες: «Ενημερωθήκαμε στη σύσκεψη ασφαλείας που γίνεται πριν από αγώνες ότι το βόρειο πέταλο θα μας φιλοξενήσει κανονικά. Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι που έτσι κι αλλιώς δεν χρησιμοποιείται για σκοπούς ασφαλείας. Αισιοδοξούμε ότι τα 900 εισιτήρια θα εξαντληθούν».