Από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό στο πέντε στα πέντε στις εγχώριες διοργανώσεις, τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα και μία πρόκριση στο Κύπελλο. Το κλίμα στον Απόλλωνα άλλαξε. Από τον μηδενισμό στα τέλη Ιουλίου στην αποθέωση τέλη Σεπτεμβρίου.
Κάποιος μπορεί να πει ότι εκείνος ο αποκλεισμός τους βγήκε σε καλό, δεν έκρυψε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και είχαν τον χρόνο να κάνουν τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις όπως και έγινε και δημιουργήθηκε ένα ρόστερ και με ποιότητα αλλά και με βάθος. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στο βάθος καθώς ουσιαστικά είναι το στοιχείο που πλήγωσε τον Απόλλωνα τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πανηγυρίσει έναν τίτλο πρωταθλήματος.
Φέτος το έχει και με αποδείξεις και άνετα κάποιος μπορεί να πει ότι είναι το πιο πλήρες ρόστερ των «γαλάζιων» τα τελευταία χρόνια.
Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ ουσιαστικά στηρίχθηκε σε μια 13άδα ποδοσφαιριστών για το αρχικό σχήμα στους τέσσερις πρώτους αγώνες πρωταθλήματος και τα πήγαν περίφημα αφού δεν έχασαν βαθμό… με την βοήθεια βέβαια και των παικτών που έπαιξαν σαν αλλαγή και αυτοί είναι οι
Δημητρίου, Αλ. Γιοβάνοβιτς, Πίττας, Νταμπό Ίλιεφ, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς, Φιλιώτης, Γιάνκα, Κολ, Ζράντι και Χάμπος.
Πάντως με βάση την ποιότητα και των υπολοίπων υπάρχει άλλη μια… 11άδα ποδοσφαιριστών που μπορούν να παίξουν βασικοί και να κάνουν την διαφορά.
Μια 11άδα με τον τρόπο που παίζει ο Τσόρνιγκερ με έναν εκ των δύο τερματοφυλάκων κάτω από τα δοκάρια τους Βουκασίν Γιοβάνοβιτς και Ουέλιγκντον στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιά, τον Αλεσάμι αριστερά, τον Τζουμ καθαρό αμυντικό μέσο, τους Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι και Αλμπάνη πίσω από τους Ιντζια και Στορ πάλι φαντάζει πολύ καλή.
Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους Μαλεκκίδη, Ψύχα και Σπόλιαριτς τότε καταλαβαίνει αυτόματα κανείς ότι το φετινό ρόστερ είναι αρκετά βαθύ.

Χρίστος Χρίστου