Η Σίτι…σήκωσε το πρώτο της  τρόπαιο στο Champions League με τη νίκη 1-0 επί της Ίντερ στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου, δίνοντας τέλος σε χρόνια απογοήτευσης.

«Θα είναι πιο εύκολο. Το πιο δύσκολο να κερδίσουμε είναι το πρώτο. Είναι απίστευτο για εμάς, αλλά είναι μόνο ένα.» Ωστόσο, ο Γκουαρντιόλα είπε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να αισθάνονται άνετα, προσθέτοντας:

«Αύριο είναι το πρώτο βήμα. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους πρώτους τρεις βαθμούς. Είναι σημαντικό οι παίκτες να μην αισθάνονται χαλαροί. Για τον σύλλογό μας το να κερδίσει το Champions League είναι απίστευτο, αλλά σε προοπτική πόσοι σύλλογοι έχουν κερδίσει ένα Champions League; Πολλοί. Δεν έχουμε κάνει τίποτα ιδιαίτερο με ένα μόνο, αλλά είμαστε απίστευτα περήφανοι», τόνισε.

«Νομίζω ότι η κατάστασή τους βελτιώνεται, αλλά δεν θα είναι αύριο», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα. «Ελπίζω για τη Νότιγχαμ Φόρεστ (στην Premier League το Σάββατο) ή τα επόμενα παιχνίδια γιατί τους χρειαζόμαστε Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουν σύντομα γιατί χρειαζόμαστε τον ανταγωνισμό.»