Ο Χρίστος Σκαπούλλης ανέλυσε τις αμφισβητούμενες φάσεις της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην εκπομπή «Γκολ και θέαμα» στο ΡΙΚ2.

Αναλυτικά:

ΑΠΟΕΛ-ΕΘΝΙΚΟΣ
Για τη φάση του πέναλτι του Εθνικού:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι βοηθοί δεν πρέπει να σηκώνουν σημαία. Επικοινωνούν με το διαιτητή. Σίγουρα υπήρξε επαφή της μπάλας με το χέρι. Το θέμα είναι ένα το χέρι έκανε κίνηση προς την μπάλα, ή η μπάλα βρήκε το χέρι. Ο VARίστας, για να τον καλέσει, σημαίνει πως πείστηκε ότι είχε χέρι. Εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε αν άδικα σφύριξε πέναλτι, διότι δεν υπήρχε άλλη κάμερα».

ΑΕΛ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Για το φάουλ υπέρ της ΑΕΛ πριν το αυτογκόλ του Αραγιούρι:

«Ο διαιτητής βιάστηκε να δείξει φάουλ. Ο διαιτητής όμως είναι ένας άνθρωπος που καλείται να πιάσει μία απόφαση σε ένα… τσούρμο παικτών. Πρέπει να τον πιστώσουμε».
Για το φάουλ που προηγήθηκε στο 2-1:

«Υπήρχε καθαρό φάουλ, πάτησε τον αντίπαλο».

ΠΑΦΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Για τις δύο φάσεις που η Πάφος ζήτησε πέναλτι:

«για την πρώτη, το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα των επαφών. Δεν δίνονται τέτοια πέναλτι. Για τη δεύτερη φάση, οι οδηγίες είναι σαφείς. Ο παίκτης κάνει κίνηση να μαζέψει το χέρι. Είναι φυσιολογική η θέση του χεριού».
Για τη φάση που ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και μετά το πήρε πίσω για οφσάιντ:

«Περίπτωση ασυνεννοησίας. Κακή συνεργασία μεταξύ διαιτητή και VARίστα. Δεν έπρεπε καν να τον στείλει να πάει να δει τη φάση».