Τεράστια εμφάνιση από την Πάφος FC στην Λάρνακα απέναντι στην ΑΕΚ με 3-1. Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, υποχρεώνοντας στην πρώτη εντός έδρας ήττα την ομάδα της ΑΕΚ και αφήνοντας… τον Απόλλωνα στην κορυφή της βαθμολογίας. H ΑΕΚ που μετά το γκολ που πέτυχε έμοιαζε… χαμένη μέσα στο γήπεδο, έμεινε στους 28 βαθμούς με την Πάφος FC να ανεβαίνει στους 21 και να ανεβαίνει στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: Το ΞΕΣΠΑΣΜΑ και οι πανηγυρισμοί στην «Αρένα»! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ με τον Τάντι στο 12’. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση με τον Αμπντουσαλάμοφ. Οι γραμμές της ΑΕΚ είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα η Πάφος FC να βγαίνει με πολλές αξιώσεις στην κόντρα επίθεση. Στο 36’ σε μία επέλαση του Σεμέδο από τα αριστερά, μετά από το γύρισμά του έφτασε στον Βαλακάρι που νίκησε τον Τούμπα. Ο Πάνιτς δύο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ καθώς δεν βγήκαν τα μαρκαρίσματα και πέτυχε και τρίτο γκολ.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ 1-3 ΠΑΦΟΣ FC (ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Ο Νταβίντ Καταλά προχώρησε σε διπλή κίνηση με την έναρξη του β’ ημιχρόνου περνώντας στο γήπεδο τους Άμπραχαμ και Τιάγκο, αλλάζοντας και τον σχηματισμό σε 3-5-2. Μπορεί να «έδεσε» το κέντρο με αυτή την κίνηση, όμως επιθετικά η ΑΕΚ είχε πρόβλημα. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν άψογη διαχείριση του αγώνα και όλα… τέλειωσαν στο γκολ που πέτυχε ο Φαράζ στο 80’ και ακυρώθηκε μέσω του VAR καθώς ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων ήταν ελαφρώς πιο μπροστά.

ΑΕΚ (Ντ. Καταλά): Τούμπας, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς (46′ Άμπραχαμ), Τάντι (46′ Τιάγκο), Ροσάλες, Γκουστάβο, Εσπινόσα (74′ Αναστασίου), Τρισκόφσκι, Γκιούρτσο, Ακοράν (57′ Φαράζ), Ντάρμπισαϊαρ (57′ Ρομό)
Στον πάγκο: Λεάλ, Μαρτίνες, Γκονζάλεθ, Ολατούντζι, Μακρής, Ναούμ, Χριστοφόρου

Πάφος FC (Nτ. Μίλανιτς): Ρούτκο, Πάγιτς (82′ Αΐλτον), Μπάιριτς, Κβίντα, Αουρέλιο, Φουρ (82′ Μπαμπαγιάν), Πάνιτς (82′ Παλάσιος), Βαλακάρι (82′ Χότσκο), Σεμέδο, Ντράγκομιρ, Αμπντουσαλάμοφ (57′ Κοβάσεβιτς)
Στον πάγκο: Πέτρου, Άντος, Ν. Αουρέλιο, Λέιτε, Φυλακτού, Μιχαήλ, Πάντσεον

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τούμπας, Ροσάλες (3η) / Ζ. Αουρέλιο, Σεμέδο (3η), Φουρ, Πάνιτς, Χότσκο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΤΟ ΟΡΙΟ: Ακοράν, Μιλίτσεβιτς, Τάντι, Ροσάλες / Σεμέδο, Μπάιριτς, Πάντσεον, Πάγιτς
ΘΕΑΤΕΣ: 2.500 περίπου
ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Τάντι / 16′ Αμπντουσαλάμοφ, 36′ Βαλακάρι, 38′ Πάνιτς
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος
4ος: Κουμή Δημήτρης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Έναρξη του αγώνα.
3′
Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Έπειτα από κόρνερ του Γκουστάβο, η μπάλα έφτασε στον Τρισκόφσκι, που έκανε το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο από το ύψος του πέναλτι.
7′ Τεράστια φάση για την ΑΕΚ! Ο Ρούτκο πρόλαβε τον Ντάρμπισαϊαρ σε έξοδό του και απομάκρυνε αρχικά, ο Τρισκόφσκι από διαγώνια θέση έκανε το πλασέ με τον Πάγιτς να διώχνει προ της γραμμής και ο Εσπινόσα σε νέα προσπάθεια, δεν βρήκε στόχο με τη μπάλα να περνάει δίπλα από την αριστερή κάθετη δοκό.
9′
Μακρινό σουτ του Ντράγκομιρ, η μπάλα πάνω από την εστία.
12′ ΓΚΟΛ 1-0: Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι βρήκε με κεφαλιά τον Τάντι, που με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρούτκο. (ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ)
16′ ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Βαλακάρι από τα αριστερά, ο Αμπντουσαλάμοφ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. (ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ)
25′
Ο Βαλακάρι κινήθηκε κατά μέτωπο προς την εστία του Τούμπα, έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ.
33′ ΣΧΟΛΙΟ: Μπήκε δυνατά η ΑΕΚ στο ματς, εξαργύρωσε την υπεροχή της με το γκολ του Τάντι όμως είχαν απάντηση οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή στιγμή. Από αυτή την χρονική στιγμή ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Πάφος FC να πατάει καλύτερα και να προσεγγίζει με μεγαλύτερη ευκολία την περιοχή του Τούμπα. Ο Νταβίντ Καταλά έδωσε οδηγία να είναι πιο κοντά οι γραμμές, καθώς στη μεσαία γραμμή, υπάρχει αρκετός χώρος για να κινούνται με άνεση οι παίκτες του Μίλανιτς.
34′
Κίτρινη στον Ζοάο Αουρέλιο.
36′ ΓΚΟΛ 1-2: Ο Σεμέδο από τα αριστερά έκανε το συρτό γύρισμα με τον Βαλακάρι να κάνει το πλασέ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. (ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ)
38′ ΓΚΟΛ 1-3: Τρομερά ουσιαστική η Πάφος FC. Σέντρα του Φουρ από τα δεξιά, έκανε την κεφαλιά ο Πάνιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. (ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ)
45+1′
Τρεις κίτρινες από τον Γιώργο Νικολάου σε Τούμπα, Φουρ και Σεμέδο. Για τον τελευταίο είναι η 3η.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ 1-3

Διαβάστε επίσης: Τα ‘χει χαμένα η ΑΕΚ, κάνει πάρτι η Πάφος FC! (ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ)

Έναρξη του β’ ημιχρόνου. Διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Τιάγκο και Άμπραχαμ, αντί των Μιλίτσεβιτς και Τάντι.
49′ Απειλεί η ΑΕΚ με τον Ντάμρπισαϊαρ. Ο Ρούτκο είχε απάντηση όμως στην κεφαλιά του Άγγλου.
50′ ΣΧΟΛΙΟ: Με τις αλλαγές που έκανε ο Νταβίντ Καταλά, έχει αλλάξει ο σχηματισμός για την ΑΕΚ. Σε 3άδα στα στόπερ είναι οι Τόμοβιτς, Ροσάλες και Γκουστάβο. Ακραίοι αγωνίζονται οι Ακοράν και Γκιούρτσο, με τους Άμπραχαμ, Τιάγκο και Εσπινόσα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Επιθετικό δίδυμο οι Τρισκόφσκι και Ντάρμπισαϊαρ.
56′
Σουτ του Βαλακάρι από το ύψος της περιοχής, πάνω από την εστία του Τούμπα κατέληξε η μπάλα.
57′
Αλλαγή για την Πάφος FC, διπλή για την ΑΕΚ. Ο Κοβάσεβιτς αντί του Αμπντουσαλάμοφ. Φαράζ και Ρομό στις θέσεις των Ακοράν και Ντάρμπισαϊαρ.
64′ Σέντρα του Φουρ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Γκουστάβο και κατέληξε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τούμπα.
66′
Κίτρινη κάρτα στον Πάνιτς.
67′ Μεγάλη φάση για την ΑΕΚ. Σέντρα του Γκιούρτσο από τα αριστερά, ο Τρισκόφσκι έκανε το πλασέ όμως η μπάλα πέρασε δεξιά από την εστία του Ρούτκο.
72′ Διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι οι γηπεδούχοι. Ο Φαράζ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Μπάιριτς, που όμως ήταν κοντά στο σώμα του. Μετά και από εξέταση του VAR το παιχνίδι συνεχίζεται.
73′ Αντεπίθεση και μεγάλη φάση για την Πάφος FC. Ο Κοβάσεβιτς έκανε του σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα πάνω από την εστία του Τούμπα.
74′
Αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αναστασίου αντί του Εσπινόσα.
77′ ΣΧΟΛΙΟ: Προσπαθεί η ΑΕΚ μετά και τις αλλαγές που έγιναν, όμως όσες φορές δημιούργησε μπροστά στην εστία του Ρούτκο, δεν βρήκαν στόχο οι παίκτες της. Η Πάφος FC στέκεται αρκετά καλά στο παιχνίδι και όσο έχει το… μαξιλαράκι του 3-1, ανεβαίνει περισσότερο και η αυτοπεποίθηση των παικτών του Μίλανιτς. Μάλιστα είναι και επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση, καθώς βρίσκει χώρους.
80′ Ακυρώνεται γκολ της ΑΕΚ και του Φαράζ. Στις γραμμές που είδαμε από το VAR, στην κεφαλιά πάσα του Τιάγκο προς τον Φαράζ, ήταν πιο μπροστά ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων.
82′
Τετραπλή αλλαγή για την Πάφος FC. Εκτός οι Βαλακάρι, Φουρ, Πάγιτς, Πάνιτς, με τους Χότσκο, Μπαμπαγιάν, Αΐλτον και Παλάσιος να μπαίνουν στο γήπεδο.
85′
Kίτρινη κάρτα στον Χότσκο.
Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.
90+3′
Κίτρινη στον Ροσάλες. Είναι η τρίτη για τον αμυντικό της ΑΕΚ.
ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 1-3