Οι αριθμοί, παρουσιάζουν ένα καλύτερο ΑΠΟΕΛ, συγκριτικά με την περσινή ομάδα και στο σύνολο των 6 πρώτων αγωνιστικών.
Τόσο σε βαθμούς, όσο και σε συντελεστή τερμάτων φαίνεται μία διαφορά προς τη θετική κατεύθυνση, δεν αρκεί όμως για να είναι κάποιος τόσο αισιόδοξος ότι θα είναι καλύτερη και ολόκληρη η σεζόν.
Αναλυτικά το σκηνικό στις δύο σεζόν και η σύγκριση που μπορεί να γίνει για τους «γαλαζοκίτρινους».
ΣΕΖΟΝ 2021-22:  Η ομάδα πέρσι άρχισε με προπονητή τον Πουρσαϊτίδη στην 1η αγωνιστική και συνέχισε με τον Αυγουστή, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:
1. ΠάφοςΑΠΟΕΛ: 4-0
2. ΑΠΟΕΛΟλυμπιακός: 0-1
3. ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ: 2-1
4. ΑΠΟΕΛ-ΠΑΕΕΚ: 1-0
5. ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ: 2-1
6. ΑΠΟΕΛ-Εθνικός: 2-1
Ήταν ένα ιδιαίτερα αρνητικό ξεκίνημα το περσινό που αποτυπώθηκε στις τέσσερις ήττες και σε ένα άκρως αρνητικό συντελεστή τερμάτων 4-10.
ΣΕΖΟΝ: 2022-23: Η φετινή ομάδα παρουσιάζεται επίσης με αστάθεια και αδυναμίες μ τον μέχρι στιγμής απολογισμό της να έχει την ακόλουθη εικόνα:
1. ΑΠΟΕΛΠάφος: 1-1
2. ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ: 0-2
3. ΑΠΟΕΛΆρης-0-1
4. ΟλυμπιακόςΑΠΟΕΛ: 0-2
5. ΑΠΟΕΛΑΕΛ: 0-0
6. ΑΠΟΕΛ-Καρμιώτισσα: 0-0

Στα πρώτα 5 ματς, προπονητής ήταν ο Αυγουστή ενώ με την Καρμιώτισσα, χρέη υπηρεσιακού προπονητή, ανέλαβε ο Μάκης Σεργίδης.
Βασικά, μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί κάποιος να αναδείξει και αυτό είναι η εκτός έδρας νίκη με την Ανόρθωση. Αν υπολογιστεί πως η ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έπαιξε μόλις μία φορά εκτός έδρας και έχει χάσει ήδη το 50% των βαθμών ( πήρε 9 από τους 18), σαφέστατα και δεν μπορεί κάποιος να δηλώσει ικανοποιημένος.
Απλά και συγκριτικά με το πέρσι έχει τρεις παραπάνω βαθμούς ( 9έναντι 6) και καλύτερο συντελεστή τερμάτων 5-2, όμως οι αδυναμίες παραμένουν και δεν δημιουργείται μέχρι στιγμής, προοπτική για μεγάλη αισιοδοξία.