ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έκαναν τη μεγάλη ανατροπή και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa Conference League με σπουδαίες νίκες κόντρα σε Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα.
Η κλήρωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 15:00 στη Νιόν και θα σχηματίσει όλο το μονοπάτι μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena στις 29 Μαΐου.
Οι ελληνικές ομάδες θα μάθουν αρχικά τον αντίπαλό του στα προημιτελικά και στη συνέχεια θα γίνει κλήρωση για τις διασταυρώσεις στα ημιτελικά και στον τελικό. Σε αυτή την κλήρωση δεν υπάρχει περιορισμός, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να κληρωθούν και οι δυο τους.

Οι πιθανοί αντίπαλοι
ΠΑΟΚ: Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Πλζεν, Άστον Βίλα, Μπριζ, Λιλ
Ολυμπιακός: ΠΑΟΚ, Φενέρμπαχτσε, Φιορεντίνα, Πλζεν, Άστον Βίλα, Μπριζ, Λιλ

Το πρόγραμμα των κληρώσεων ξεκινάει με το Champions League. Η κλήρωσή του θα γίνει στα γραφεία της UEFA στη Νιόν. Και εδώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, καθώς όλοι μπορούν να κληρωθούν με όλους, ενώ οι οκτώ φιναλίστ θα μάθουν το μονοπάτι για τον τελικό του Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου.

Οι φιναλίστ των προημιτελικών του Champions League
Μπάγερν
Παρί
Μάντσεστερ Σίτι
Ρεάλ
Μπαρτσελόνα
Άρσεναλ
Ντόρτμουντ
Ατλέτικο

Ακολούθως στις 14:00 θα γίνει η κλήρωση του Europa League. Και εδώ ισχύει ότι και στις άλλες δύο κληρώσεις, καθώς όλες οι ομάδες μπορούν να κληρωθούν μεταξύ τους, ενώ θα μάθουν και το μονοπάτι του τελικού στο Δουβλίνο που έχει οριστεί στις 24 Μαΐου

Οι ομάδες των προημιτελικών του Europa League
Μαρσέιγ
Μπενφίκα
Γουέστ Χαμ
Μίλαν
Λίβερπουλ
Ρόμα
Αταλάντα
Λεβερκούζεν