Με τεράστια τύχη, αποτελεσματικότητα, αντοχές και… Εμιλιάνο Μαρτίνες, η Άστον Βίλα πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ, φεύγοντας από το Λονδίνο με το υπέρ της 2-1! Τρία γκολ του Σον δεν μέτρησαν για οφσάιντ, μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τα «σπιρούνια» και καθοριστικές επεμβάσεις από τον Αργεντινό γκολκίπερ των «χωριατών», που μπήκαν στην 4άδα!  

Το γεγονός πως το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 22ο λεπτό ήταν αξιοπερίεργο βάσει των όσων είχαν συμβεί από τα πρώτα λεπτά του ματς. Κυρίως με τον τρόπο που επέλεξε η Τότεναμ να πάρει τα ηνία, πιάνοντας απ’ τον λαιμό την Άστον Βίλα. Στο πρώτο τρίλεπτο είχαν καταγραφεί τρεις τελικές με εξαιρετικά υψηλό δείκτη xGoals, αλλά η μπάλα δεν είχε καταλήξει στα δίχτυα. Τα «σπιρούνια» ψάχνοντας πολύ τους χώρους στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, είδαν τον Ουντόγκι να πλασάρει πολύ ψηλά στο 1ο λεπτό και τον Κουλουσέφσκι να στοχεύει το δοκάρι από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση αμέσως μετά. Και ως απάντηση, οι «χωριάτες» απείλησαν με τον Πάου Τόρες. Αυτός, θα έβρισκε στόχο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο, το ματς είχε… πολύ ψωμί.

Οι Σον, Χιλ, Κουλουσέφσκι και Τζόνσον μοχθούσαν για να βάλουν μπροστά την Τότεναμ, κάτι που έγινε τελικά στο 22ο λεπτό. Ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο με μονοκόματο σουτ από τα όρια της περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και καθοριστική κόντρα στον Ντιέγκο Κάρλος, νίκησε τον Μαρτίνες κι έκανε το 1-0 για το σύνολο του Ποστέκογλου. Μάλιστα, για τον σκόρερ, ήταν το πρώτο τέρμα του στην Πρέμιερ Λιγκ από τον Νοέμβρη του 2020, από ένα ματς με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι!

Η Βίλα επιχείρησε ν’ απαντήσει αμέσως και βρήκε δίχτυα μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αλλά ο Γουότκινς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Αντίστοιχα δεν μέτρησε και το γκολ του Σον στο 42′ αφού ήταν εκτεθειμένος προτού πάρει την μπάλα και κάνει το σπριντ μέχρι και την περιοχή των «χωριατών». Ο Έμερι που έβλεπε τους παίκτες του να δίνουν μάχες, αλλά να μην καταφέρνουν ν’ απειλήσουν όπως θα το ήθελε, τελικά ξέσπασε στο 45′ + 7′. Από εκτέλεση φάουλ, ο Πάου Τόρες πήρε την κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής με τον Ντέιβις να μην καταφέρνει να τον σταματήσει κι έγινε το 1-1!

Το παιχνίδι παρέμεινε απόλυτα διασκεδαστικό και με άκρως ικανοποιητικό ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τότεναμ κράτησε το πόδι στο γκάζι και την υπεροχή στην άσκηση πίεσης προς τα καρέ του Μαρτίνες για να βρεθούν τα τέρματα της νίκης, ενώ, η Βίλα έβρισκε κάποιες ευκαιρίες να τρέξει στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 52ο λεπτό ο Μπέιλι δοκίμασε το πόδι του από απόσταση και ο Βικάριο στάθηκε τυχερός, αφού, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στα χέρια του όταν την έχασε. Ο Σον στο 59′ είδε ξανά το σημαιάκι του επόπτη να υψώνεται και να μην του μετράει ακόμα ένα γκολ, αφού ήταν οφσάιντ ο Τζόνσον από τον οποίο πήρε την μπάλα και στο 61′ ήρθε η απόλυτη ανατροπή! Και μάλιστα… με οργανωμένη επίθεση!

Η άμυνα της Τότεναμ δεν πίεσε καθόλου τον Γουότκινς που άλλαξε εύκολα την μπάλα με τον Τίλεμανς έξω από την περιοχή και ο Άγγλος ανάμεσα από Ντέιβις και Έμερσον έκανε γρήγορα το διαγώνιο τελείωμα για το 2-1 των «χωριατών»! Και κάπου εκεί άρχισε ν’ αναλαμβάνει δράση ο Μαρτίνες ώστε να κρατήσει το προβάδισμα της ομάδας του. Άλλωστε, ήταν λογικό ν’ αυξηθούν οι στιγμές κινδύνου για τα καρέ του με τα «σπιρούνια» να προσπαθούν να διορθώσουν τα πράγματα.

Στο 73ο λεπτό ο Αργεντινός γκολκίπερ έκανε τρομερές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Τζόνσον και Χόιμπιεργκ. Στο 76ο λεπτό οι επαφές των ομάδων στην εκάστοτε αντίπαλη περιοχή ήταν 42-12 υπέρ των Λονδρέζων κι όμως βρίσκονταν πίσω στο σκορ! Και αυτή η κατάσταση παρέμεινε μέχρι τέλους, αφού και στο 85′ το τρίτο γκολ του Σον δεν μέτρησε, πάλι για οφσάιντ! Ο Νοτιοκορεάτης κρίθηκε πως δεν καλυπτόταν όταν ο Πέδρο Πόρο έκανε το σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Μαρτίνες. Κάπως έτσι, οι προσπάθειες των παικτών της Τότεναμ δεν απέφεραν καρπούς, η ομάδα υπέστη την τρίτη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και η Βίλα πήρε τρομερό «τρίποντο» μπαίνοντας στην 4άδα, όπου ισοβαθμεί με τη Λίβερπουλ!

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Ουντότζι, Ντέιβις, Έμερσον, Πόρο, Λο Σέλσο (86’ Βελίς), Μπεντανκούρ (32’ Χόιμπιεργκ), Κουλουσέβσκι, Τζόνσον, Χιλ (71’ Σκιπ), Σον

ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κονσά, Ντιέγκο Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντιν, Καμαρά, Κας (46’ Τίλεμανς), Ντόουγκλας Λουίζ, ΜακΓκίν (90+1’ Ντουράν), Ντιαμπί (46’ Μπέιλι), Γουότκινς (90+1’ Ράμσεϊ)