Η… πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα! Παναθηναϊκός εναντίον ΑΕΚ, στη Λεωφόρο.
Οι δύο ομάδες -που ξεχώρισαν περισσότερο από όλες σ’ ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα- κοντράρονται το απόγευμα της Κυριακής (30/4, 20:00) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των Playoffs της Stoiximan Super League. Ένα αθηναϊκό ντέρμπι που έχει λάβει τον χαρακτήρα του «τελικού», καθώς μπορεί να κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποιος θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο. Αμφότερες στους 75 βαθμούς, στο +12 από τον 3ο Ολυμπιακό και στο +15 από τον 4ο ΠΑΟΚ.
Το «πάνω χέρι», ωστόσο, αυτήν στιγμή το έχουν οι «πράσινοι», οι οποίοι -με τα τωρινά δεδομένα- υπερέχουν στην ισοβαθμία λόγω της κατάταξης στην κανονική διάρκεια. Εξάλλου, θα έχουν ως έξτρα «όπλο» τη δύναμη της, για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν, κατάμεστης έδρας τους. Βέβαια, ώθηση από τους φίλους της θα λάβει και η ΑΕΚ, η οποία αναμένεται να αποθεωθεί κατά την αναχώρησή της από το ξενοδοχείο που καταλύει, ύστερα και από σχετικό κάλεσμα της Original 21.
Ο Παναθηναϊκός πέρασε με 2-0 από το Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον Βόλο έχοντας σε τρομερή μέρα τον Μαντσίνι με δύο ασίστ. Όσες έβγαλε και ο, MVP για την ΑΕΚ, Γενς Γιόνσον, στην επιβλητική επικράτηση (4-0) της «Ένωση» επί του ΠΑΟΚ στην OPAP Arena. Έτσι, οι μεν «κιτρινόμαυροι» έφτασαν τις πέντε συνεχόμενες νίκες στη διαδικασία των Playoffs, το δε «τριφύλλι» τις τέσσερις. Αν μη τι άλλο, σημαντικά σερί για μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο.

Το πρόγραμμα των δύο αντιπάλων στις εναπομείνασες αγωνιστικές:
Παναθηναϊκός: ΠΑΟΚ (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Άρης (εντός).
AEK: Ολυμπιακός (εντός), Άρης (εκτός), Βόλος (εντός).
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο προπονητές δεν αντιμετωπίζουν νέα προβλήματα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τους μακροχρόνια απόντες, Αϊτόρ, Τρουιγιέ και Γκάνεα, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα τους Αραούχο και Σιντιμπέ. Από την άλλη, για τους φιλοξενούμενους επιστρέφει ο Μοχαμάντι.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν – Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Ελίασον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Γκαρσία, Τσούμπερ.
Διαιτητής: Αρτούρ Σοάρες Ντίας (Πορτογαλία, elite)
Α’ Βοηθός: Πέδρο Ριμπέιρο
Β’ Βοηθός: Πάουλο Σοάρες
4ος διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
VAR: Τιάγκο Μαρτίνς
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η κάθε ομάδα επικράτησε στην έδρα της (2-1 ο Παναθηναϊκός και 1-0 η ΑΕΚ), ενώ το πρώτο μεταξύ τους ματς στα Playoffs, στην OPAP Arena, έληξε χωρίς σκορ.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ έχουν συναντηθεί 71 φορές με γηπεδούχους τους «πράσινους» για το πρωτάθλημα:
33 νίκες Παναθηναϊκός
26 ισοπαλίες
12 νίκες ΑΕΚ
ΓΚΟΛ : 96-59