Σημαντική νίκη για την προσπάθεια που κάνει για να βγει στην Ευρώπη πήρε η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι λύγισαν με 1-0 την Αλαβές στο «Mendizorrotza» για την 30η αγωνιστική της La Liga και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Μπέτις από την Τζιρόνα, καθώς ανέβασαν την διαφορά από τους «βερδιμπλάνκος» στους επτά βαθμούς.

Στο 13ο λεπτό και στην πρώτη της φάση στην αναμέτρηση, η Σοσιεδάδ έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μπαρενετσέα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σιβέρα και στο 29ο λεπτό ο Οριανθάμπαλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Στο 37’ η Αλαβές είχε δοκάρι με τον Ριόχα, ενώ στο 44′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Κούμπο με πρόβλημα τραυματισμού, με τον Μπέκερ να παίρνει την θέση του.

Στο 53’ η Σοσιεδάδ έφτασε και πάλι κοντά στο να πάρει το προβάδισμα, όμως ο Σιβέρα είχε την απάντηση στη κεφαλιά του Πατσέκο, ωστόσο στο 60’ η κατάληξη ήταν διαφορετική, καθώς ο Ισπανός στόπερ πήρε νέα κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Ζακαριάν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Η Αλαβές πίεσε για την ισοφάριση και στο 81’ το σουτ του Ρεμπάχ δεν ανησύχησε τον Ρεμίρο, ενώ στο 90+4’ ο Μαρίν αστόχησε από εξαιρετική θέση.

ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Γκοροσάμπελ, Αμπγκάρ, Μαρίν, Λόπεθ, Γκεβάρα(66’ Μπεναβίντεζ), Μπλάνκο, Βιθέντε(75’ Σιμεόνε), Γκουρίντι(66’ Πανιτσέλι), Ριόχα(75’ Ρεμπάχ), Σαμού(75’ Κίκε Γκαρσία)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπέλδια, Πατσέκο, Γκαλάν, Ζαχαριάν(82’ Σαντίκ), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Μπαρενετσέα(69’ Αντρέ Σίλβα), Οριανθάμπαλ(69’ Τίρνεϊ), Κούμπο(44’ Μπέκερ)