Σε κρίσιμα χρονικά σημεία του ντέρμπι κορυφής η ΑΕΚ κατάφερε να σκοράρει και να πανηγυρίσει την σπουδαία νίκη που την κάνει αφεντικό στην κούρσα του τίτλου.
Στο 2’ ο Γκαρσία και στο 59’ ο Φαράζ πέτυχαν να σημαδέψουν τα δίχτυα του Μπέλετς και με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Λουίς Όλτρα πανηγύρισε σε βάρος του ΑΠΟΕΛ από το οποίο υπερτερεί πλέον κατά τέσσερις βαθμούς.
Αντίθετα η ομάδα του Μιλόγεβιτς, παρά το ότι έφτιαξε ευκαιρίες, έδειξε μεγάλη αδυναμία να τις αξιοποιήσει και απλά μείωσε σε 2-1 στο 88’ με τον Μαρκίνιος.

ΑΕΚ: Πίριτς, Τόμοβιτς, Λουίς Γκουστάβο, Φαράζ (90′ Γκονζάλεθ), Λόπες (77΄Κάσας), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς (90′ Ρομό), Γκιούρτσο (41′ Γιάκολις), Άλτμαν (77′ Σανχούρχο)
Στον πάγκο: Γκόρτιτς, Τούμπας,  Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Μάμας

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Φεράρι, Ντβάλι, Εφραίμ (64′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια, Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο (77′ Ντογκαλά), Μπεν (64′ Μακέντα), Σαρφό, Κοσταντίνοφ
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κουπεπίδης, Καρώ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Θεοδώρου, Γουίλερ

ΣΚΟΡΕΡ: 2′ Γκαρσία, 59′ Φαράζ/ 88′ Μαρκίνιος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία, Τόμοβιτς, Σανχούρχο, Ροσάλες/ Φεράρι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.252

Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
2′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η ΑΕΚ. Ο Γκιούρτσο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Λόπες έπιασε την κεφαλιά, απέκρουσε ο Μπέλετς, ο Τόμοβιτς επανέφερε και ο Γκαρσία από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

4′
Σουτ του Γκιούρτσο στα χέρια του Μπέλετς.
9′ Κεφαλιά του Πονς από κοντά, έδιωξε ο Κρέσπο.
10′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ από πλάγια αριστερά, έκανε το πλασέ αλλά απέκρουσε ο Πίριτς.
11′ Σουτ του Φεράρι, απέκρουσε ο Πίριτς.
19′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Συνδυάστηκαν ωραία Σαρφό και Μπεν, ο Γκανέζος έκανε το πλασέ αλλά ο Πίριτς απέκρουσε με τα πόδια.
34′ Απειλεί μετά από ώρα η ΑΕΚ. Ο Φαράζ κινήθηκε ωραία, έκανε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
36′ Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λόπες έπιασε έναν κεραυνό στη κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.
37′ Κεφαλιά του Κβιλιτάια πάνω από τα δοκάρια.
41′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΚ. Στην θέση του Γκιούρτσο πέρασε ο Γιάκολις.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου:

Έναρξη β’ ημιχρόνου.
46′
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
49′ Τεράστια ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Εφραίμ είδε τον Πίριτς λίγο εκτός εστίας, τον κρέμασε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
55′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λόπες έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ανάγκασε τον Μπέλετς σε εντυπωσιακή απόκρουση.
58′ Καλό σουτ του Σαρφό έξω.
59′ ΓΚΟΛ. 2-0. Πετυχαίνει και δεύτερο γκολ η ΑΕΚ. Η πάσα του Γιάκολις κόντραρε, στρώθηκε στον Φαράζ ο οποίος με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

63′
Πλασέ του Εφραίμ αδύναμο στα χέρια του Πίριτς.
64′ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Μακέντα και Μαρκίνιος, έξω Μπεν και Εφραίμ.
88′ ΓΚΟΛ. 2-1. Μειώνει το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντογκαλά έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, άδειασε τον Γκαρσία, έκανε την σέντρα και ο Μαρκίνιος με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
90+6′
Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Από κοντά ο Κβιλιτάια έστειλε την μπάλα έξω.
Τέλος αγώνα.