Αν λέγαμε και στην προκειμένη γράφαμε ότι ο Νταμίρ Κάναντι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών που δούλεψαν φέτος στο νησί μας, δεν θα ήμασταν καθόλου εκτός πραγματικότητας.
Κάθε άλλο. Ο 55χρονος (6 Μαίου 1970) Αυστριακός προπονητής κουβαλά παρατάσεις από πολύ πιο ψηλό επίπεδο και στην Ένωση βοήθησε και η συγκυρία για να τον πείσουν να κατηφορίσει στο νησί μας.
Έμεινε ελεύθερος τον περασμένο Αύγουστο από την Βελέθ, μέχρι τον Οκτώβριο που η διοίκηση αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον Όρι Γκούντμαν δεν βρήκε ομάδα, τον προσέγγισε και τον ανακοίνωσε στις 14 Οκτωβρίου. Από εκείνη την στιγμή ΕΝΠ έγινε η 10η ομάδα στην προπονητική του καριέρα (είχε διπλή θητεία σε Σίμπενικ και Ατρόμητο) και στο τέλος κατάφερε να υλοποιήσει τον στόχο, να την κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία.
Το ντεμπούτο του στον βυσσινί πάγκο εντυπωσιακό. Διπλό επί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ. Στην πορεία πέτυχε άλλες 8 νίκες, μέτρησε 5 ισοπαλίες και 13 ήττες. Ο απολογισμός των νικών και των ισοπαλιών ήταν τελικά αρκετός.
Μέτρησε και δύο προκρίσεις στο Κύπελλο επί Αναγέννησης Δερύνειας και Νέας Σαλαμίνας μέχρι να… πέσει πάνω στην δυνατή ΑΕΚ η οποία είναι ήδη στον τελικό της διοργάνωσης και διεκδικεί το τρόπαιο.
Έδειξε έργο από την ημέρα που ανέλαβε. Δεν είναι τυχαίο που από τον Νοέμβριο και μετά όποια ομάδα έδιωχνε προπονητή τον είχε στα υπόψη, ενώ το όνομα του… έπαιξε υπό την μορφή φημολογίας και για την Εθνική Κύπρου.
Εδώ και μέρες άρχισε το όνομα του να… παίζει ξανά για άλλες Κυπριακές ομάδας αλλά ο πρόεδρος της ΕΝΠ Κώστας Στρατής μίλησε και είπε ότι σίγουρα μένει στην Ένωση.
Πάντως ούτε αυτή η δήλωση ήταν αρκετή να βάλει τέρμα στην φημολογία.
Το άμεσο μέλλον θα δώσει την οριστική απάντηση για τον Αυστριακό προπονητή και το μέλλον του.
Χρίστος Χρίστου