Η Λάτσιο καραδοκούσε για να καταλάβει την 3η θέση της Serie A έπειτα από τη 16η αγωνιστική, όμως τελικά έχασε και τα κεκτημένα, ύστερα από την ανατροπή της Λέτσε και τη νίκη με 2-1 στην Απουλία.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τσίρο Ιμόμπιλε σε ένα ισορροπημένο 1ο ημίχρονο και έχοντας σχεδόν όλα τα αστέρια της στον αγωνιστικό χώρο έμοιαζε να βασίζεται στη διαφορά δυναμικότητας για να διευρύνει το προβάδισμα. Αυτό δεν συνέβη και οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 2ο ημίχρονο, όπου ήταν εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις.

Ο Γκαμπριέλ Στρελέζα ισοφάρισε στο 57′ κι ένα τέταρτο αργότερα ο Λορέντζο Κολόμπο έκανε την ανατροπή για την ομάδα του Μάρκο Μπαρόνι που απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Την ίδια στιγμή, η έτερη ομάδα της πρωτεύουσας, η Ρόμα, επιβλήθηκε με 1-0 της Μπολόνια και έπιασε τη Λάτσιο στους 30 βαθμούς. Ο αγώνας διεξήχθη στη σκιά του χαμού του Σίνισα Μιχάιλοβιτς, που είχε συνδεθεί και με τους δύο συλλόγους (παίκτης και αντίπαλο της Ρόμα, προπονητής της Μπολόνια).

Το παιχνίδι είχε γκολ μόλις στο 6ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Λορέντζο Πελεγκρίνι για τους “τζιαλορόσι”. Στην επιστροφή του Πάουλο Ντιμπάλα στη δράση, οι γηπεδούχοι ήταν πιο επικίνδυνοι αν και είχαν ελάχιστα την μπάλα στα πόδια τους. Οι επικίνδυνες αντεπιθέσεις δεν έφεραν άλλο γκολ, όμως ούτε οι συμπαίκτες του Μπάμπη Λυκογιάννη (έπαιξε για 65 λεπτά) κατάφεραν να ισοφαρίσουν κι έτσι η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ