Πάρα πολύ κρίσιμο ως και καθοριστικό κρίνεται για την Ομόνοια το σημερινό (16/1, 19:00) ντέρμπι στο Τσίρειο στάδιο, σε σχέση με τους στόχους της ομάδας. Είτε που θα καταφέρει να νικήσει, σπάζοντας και μια πολύ αρνητική παράδοση κόντρα στον Απόλλωνα, είτε που θα βάλει τον εαυτό της σε πολύ δύσκολη θέση.
Αυτά είναι τα δεδομένα για το «τριφύλλι», που έχει χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος και πλέον… τρέχει να προλάβει. Μετ’ εμποδίων ξανά η προετοιμασία και με αρκετά αγωνιστικά προβλήματα και πάλι για τον Χένινγκ Μπεργκ και χωρίς… ενίσχυση, πέραν από τον Ασάντε, ο οποίος ίσως να μην είναι και στον καλύτερο βαθμό ετοιμότητας…
Ο τεχνικός της Ομόνοιας μετράει για διάφορους λόγους, τις ακόλουθες απουσίες: Ουζόχο, Μπασιρού, Σέχου, Ζαχαρίου, Κούσουλος, Παπουλής και Ατιεμγουέν.
Επιστρέφουν σε σχέση με το προηγούμενο παιγνίδι οι: Λανγκ, Μποτεάκ, Ντίσκερουντ και Γκόμεθ.
Προκύπτουν δύο-τρία ερωτηματικά για την ενδεκάδα, όσον αφορά τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας και στο δεξί άκρο, αλλά και στην επίθεση.
Ένα πιθανό σχήμα: Ο Φαμπιάνο κάτω από τα δοκάρια, Λανγκ και Χούμποτσαν στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Κίκο και αριστερά ο Λέζιακς, στην μεσαία γραμμή Γκόμεθ και Ντίσκερουντ, στα πλάγια Λοΐζου και Τζιωνής και στην επίθεση οι Τσέποβιτς και Κακουλλής.