Η απόφαση του Χένινγκ Μπεργκ να δηλώσει και τον Γιόρντι Γκόμεθ να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω κίτρινων καρτών στον αγώνα με τον Ολυμπιακό (και να αγωνιστεί δηλαδή κανονικά με την Πάφο) κι ενώ γνώριζε ότι είχε δηλωθεί ήδη ο Μιξ Ντίσκερουντ για να απουσιάσει από το παιγνίδι με τους μαυροπράσινους, για τον ίδιο λόγο (βλ. κίτρινες κάρτες), παραξένευσε και σχολιάστηκε πάρα πολύ.
Πήρε το ρίσκο του ο Νορβηγός τεχνικός, γιατί ούτε την Πάφο κατάφερε να νικήσει η Ομόνοια (αυτός ήταν ο βασικός στόχος), ενώ… ξέμεινε η ομάδα από εμπείρους μέσους, στο πολύ σημαντικό παιγνίδι που έρχεται την ερχόμενη Δευτέρα (10/1) στο μίνι ντέρμπι της Λευκωσίας.
Θυμίζουμε ότι Γκόμεθ και Μιξ είναι τιμωρημένοι, ο Μπασιρού είναι στο Κόπα Άφρικα, ενώ οι Σέχου και Κούσουλος είναι τραυματίες. Οι επιλογές του πλέον… περιορίζονται στους νεαρούς Ν. Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ασημένο και Σάββα. Εκτός και αν κάνει την έκπληξη, επιλέγοντας κάτι διαφορετικό…
Ο Χένινγκ Μπεργκ καλείται να κερδίσει ένα μεγάλο… στοίχημα, από τη στιγμή που ήταν ξεκάθαρα δική του απόφαση, να έχει ελάχιστες επιλογές για τη μεσαία γραμμή και από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν κάποια νέα προσθήκη για τη συγκεκριμένη θέση. Προφανώς και υπήρχε και υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για ενίσχυση, αλλά για την ώρα δεν προκύπτει καμία νέα άφιξη στο «Ηλίας Πούλλος»