Νέα Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Η Κίτρινη προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα 24 Φεβρουαρίου στις 10 το βράδυ και θα ισχύει έως αύριο το πρωί στις 7.

Η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να πέσει γύρω στους μείον 2 βαθμούς Κελσίου στο εδωτερικό, γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στα νότια παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Ψυχρή αέρια μάζα με την ονομασία Coral επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 0 βαθμούς στα νότια παράλια, γύρω στους 2 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους -9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά αλλά και τοπικά στα πεδινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί αρχικά παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές καθώς και χιονόπτωση στα ορεινά. Την Πέμπτη θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα αναμένονται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, αναμένεται και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στη Χιονίστρα, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 5 εκατοστά.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE