Μιλώντας για το νέο προπονητή Χουάν Φεράντο, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Τσάβι Ρόκα δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είμαστε εδώ για την παρουσίαση του νέου προπονητή. Πιστεύω ότι επιλέξαμε έναν άνθρωπο δυνατότερο από το προφίλ μας που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Καλωσόρισες Χουάν».

Γιατί επιλέξατε τον Χουάν Φεράντο; «Αποφάσισα μετά την επαφή που είχαμε εδώ και καιρό. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Παρακολουθώ την πορεία του. Αποκόμισε εμπειρίες από διάφορες χώρες και είναι σημαντικό που εργάστηκε στην Ελλάδα, ξέρει την κουλτούρα και την γλώσσα. Ξέρω την ποιότητα του σαν άνθρωπο και προπονητή. Επιλέγουμε προπονητή ανάλογα με τις ανάγκες και αποφάσισα ότι είναι ο καταλληλότερος».

Τι γίνεται με Τόνγκια και Πονς, αν είναι κοντά στον Καμπρέρα και αν ο στόχος του είναι να φτιάξει ένα μεγάλο ρόστερ: «Για τον Πονς και τον Τόνγκια τους έχουμε κάνει προτάσεις, θέλουμε να τους κρατήσουμε, ήταν σημαντικοί. Είναι δύο παιδιά που έχουν διαφορετική ιδέα, προσπαθούν να βρουν πρόταση από προηγμένα πρωταθλήματα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή. Ο κόσμος με ρωτά γιατί δεν παίρνο0υμε άλλους, προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να αποφασίσουν. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι είμαστε εδώ και του περιμένουμε γιατί ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν. Ο Καμπρέρα παραμένει στην επικαιρότητα χωρίς να πούμε κάτι. Έχει καλό προφίλ, είναι καλός παίκτης και μας ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες. Δεν είναι εύκολη περίπτωση. Δεν μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα με μεγάλο ρόστερ αν δεν προκριθείς στην Ευρώπη καθώς θα μένουν πολλοί εκτός. Είναι δύσκολο να φέρει καλούς παίκτες τέλη Ιουνίου. Μπορεί να περάσεις ομίλους μπορείς και όχι. Δεν ήταν θέμα έλλειψης μεγάλου ρόστερ. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που αρχίζουν την σεζόν και όχι ο Ιανουάριος. Με αυτούς πρέπει να δουλέψουμε και μέχρι στιγμής πάμε  πολύ καλά».