Πρόστιμο δέχθηκε ο Παναθηναϊκός AKTOR από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για γεγονότα που αφορούν τον πέμπτο τελικό της Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θα πληρώσουν χρηματική ποινή 900 ευρώ για υβριστικά συνθήματα, αλλά και 1000 ευρώ για τα καπνογόνα που άναψαν στις κερκίδες μετά τη λήξη του αγώνα.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός απαλλάχθηκε για την πράξη της μη διατήρησης ελεύθερων των κλιμάκων ασφαλείας του γηπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

1. Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ): α) χρηματικό πρόστιμο εννιακοσίων (900,00) ευρώ εξαιτίας υβριστικών συνθημάτων τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ή δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων και β) χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν εντός του γηπέδου αλλά εκτός του αγωνιστικού χώρου (χρήση καπνογόνων) αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, κατά τον αγώνα πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (δ.τ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΕ) που διεξήχθη την 14-6-2024.

2. Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) για την πράξη της μη διατήρησης ελεύθερων των κλιμάκων ασφαλείας του γηπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του ιδίου αγώνα.