Από την πρώτη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της EuroLeague Basketball προέκυε το “ρόστερ” της EuroLeague 2024/25. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι Άλμπα, Αναντολού Εφές, Μονακό, Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Φενέρμπαχτσε, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παρί, Παρτίζαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Βίρτους Μπολόνια, Ζάλγκιρις Κάουνας, με τη Βαλένθια να μένει εκτός και να υποβιβάζεται στο EuroCup.

Οι μέτοχοι συζήτησαν και για το καλεντάρι της νέας σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εννέα ημέρες μετά από την έναρξη της σεζόν στο EuroCup, με τη EuroLeague Basketball να ανακοινώνει πως θα υπάρξει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν διακοπή τον Φεβρουάριο για τους αγώνες των εθνικών ομάδων. “Οι σύλλογοι εκτιμούν τις συνομιλίες με τη FIBA, οι οποίες συνεχίζονται τους τελευταίους 11 μήνες. Η επίτευξη μίας ευρύτερης συμφωνίας που περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά θέματα είναι απαραίτηση ώστε να παραμείνει αυτή η δέσμευση και στο μέλλον” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Υπήρξε επίσης συμφωνία για ένα νέο σετ κανονισμών για το Financial Stability & Fair Play, με τις σχετικές πληροφορίες να αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Τέλος, στη δεύτερη ημέρα θα συζητηθεί το ζήτημα του Final Four του 2025, με το Βελιγράδι, το Άμπου Ντάμπι και τη Βαρκελώνη να διεκδικούν το τουρνουά. Από τη διεκδίκησή του αποσύρθηκε η Αθήνα και το ΟΑΚΑ, για την ακρίβεια δεν υπήρξε ποτέ επίσημη υποψηφιότητα καθώς ο χρόνος πίεζε. Όλα δείχνουν ότι θα γίνει νέα προσπάθεια για το 2026.