Στην εξαιρετική άμυνα του Ολυμπιακού που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για το break στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο Κώστας Παπανικολάου.

Παράλληλα, στάθηκε στην καλή μέρα που ήταν οι συμπαίκτες του και στο δεύτερο τελικό στο ΣΕΦ, όπου οι Πειραιώτες θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

«Σε έναν πρώτο τελικό χρειάζεται μία συνοχή από όλα. Νομίζω ότι σήμερα η άμυνά μας ήταν το κλειδί, μας έδωσε την αυτοπεποίθηση, μας έδωσε πολλές φάσεις, κρατήσαμε χαμηλά μία πολύ ποιοτική ομάδα και πολύ καλή στο σκοράρισμα και κάναμε το πρώτο βήμα.

Το παιχνίδι άνοιξε πιο πολύ στο τέλος, αν δείτε όμως πέντε λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, νομίζω ήταν και οι δύο ομάδες κάτω από τους 70 πόντους. Παρόλα αυτά, οι πόντοι που βρήκε ο Παναθηναϊκός ήταν δύσκολοι, βάζαμε τα χέρια μας σωστά, βάζαμε τα κορμιά μας δυνατά.

Τους κάναμε να δουλέψουν πάρα πολύ για κάθε πόντο που πήραν στο γήπεδο και προφανώς όταν είσαι τόσο σκληρός πίσω, παίρνεις και αυτοπεποίθηση για μπροστά. Βρήκαμε αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, είχαμε παιδιά που ήταν σε εξαιρετική βραδιά, και ο Τόμας και ο Νάιτζελ οργάνωσαν την ομάδα καταπληκτικά, ο Νικόλα ήταν κυρίαρχος, ο Σακ βοήθησε πάρα πολύ, ειδικά στο πρώτο μέρος ξεκλείδωσε λίγο το παιχνίδι για εμάς.

Όλα τα παιδιά, ο Πίτερς, ο Άλεξ, έβαλαν το λιθαράκι τους και έγινε το πρώτο βήμα. Για να γίνει η δουλειά πρέπει να φτάσεις στις τρεις νίκες. Είπα και χθες στη συνέντευξη Τύπου ότι με την ποιότητα που έχουν οι δύο ομάδες και όπως έχει γίνει το μπάσκετ, δεν υπάρχουν έδρες. Οπότε τώρα κάναμε το πρώτο βήμα και σε δύο μέρες στο γήπεδό μας θέλουμε να τα δώσουμε όλα με τον κόσμο στο πλευρό μας για να κάνουμε το δεύτερο».