Στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τους λάθους λόγους ήρθε ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ, ο οποίος αβασάνιστα προχώρησε σε μία ρατσιστική τοποθέτηση για τον συμπαίκτη του Χιουνγκ-μιν Σον κατά τη διάρκεια μίας τηλεοπτικής συνέντευξης του ενόψει Copa America.
Συγκεκριμένα, όταν η ο δημοσιογράφος ρώτησε τον παίκτη για το αν θα μπορούσε να του δώσει μία φανέλα ενός συμπαίκτη του εκείνος υπέπεσε σε αυτό το κατακριτέο λάθος.
«Μπορείς να μου πάρεις τη φανέλα από τον Κορεάτη;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, με τον Ουρουγουανό διεθνή να ζητά διευκρινήσεις για το όνομα: «Σόνι;» και στη συνέχεια ο δημοσιογράφος απάντησε «Ή οποιουδήποτε άλλου πρωταθλητή».
Ο Μπεντανκούρ τότε σχολίασε: «Ή οποιοσδήποτε ξάδερφος του Σόνι, όλοι μοιάζουν λίγο πολύ το ίδιο!».
Μετά το περιστατικό ο 26χρονος απολογήθηκε για την συμπεριφορά του δηλώνοντας: «Σόνι αδελφέ! Σου ζητώ συγγνώμη για αυτό που συνέβη, ήταν απλώς ένα πολύ κακό αστείο! Ξέρεις ότι σε αγαπώ και δεν θα ήθελα ποτέ να σε προσβάλω, ούτε να σε πληγώσω ούτε οποιονδήποτε άλλον, αδερφέ!»
Έπειτα ο ίδιος ο Σον αντέδρασε στην απολογία του συμπαίκτη του. «Έκανε ένα λάθος, το ξέρει αυτό και ζήτησε συγγνώμη. Ο Λόλο δεν θα ήθελε να πει ποτέ κάτι επίτηδες προσβλητικό. Είμαστε αδέρφια και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Το έχουμε ξεπεράσει αυτό, είμαστε ενωμένοι και θα είμαστε ξανά μαζί στην προετοιμασία για να παλέψουμε για την ομάδα μας ως ένα».

Μάλιστα η Τότεναμ πήρε θέση για το περιστατικό αναφέροντας: «Μετά από ένα σχόλιο του Ροντρίγκο Μπεντανκούρ σε ένα βίντεο συνέντευξης και την επακόλουθη δημόσια συγγνώμη του παίκτη, ο σύλλογος παρείχε βοήθεια για να διασφαλίσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο θέμα. Αυτό θα περιλαμβάνει περαιτέρω εκπαίδευση για όλους τους παίκτες σύμφωνα με τους στόχους μας για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη. Υποστηρίζουμε πλήρως ότι ο αρχηγός μας Σόνι αισθάνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει το περιστατικό και ότι η ομάδα μπορεί να επικεντρωθεί στη νέα σεζόν που ακολουθεί. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ποικιλόμορφη, παγκόσμια βάση οπαδών μας και τις ομάδες παιχνιδιών μας. Οι διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής δεν έχουν θέση στο σύλλογό μας, στο παιχνίδι μας ή στην ευρύτερη κοινωνία».