Η ΑΕΚ σε δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασε το νέο προπονητή Χουάν Φεράντο.

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ)
«Συλλυπητήρια για τον χαμό του Ντίνου Ιορδάνου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)

«Είμαστε εδώ για την παρουσίαση του νέου προπονητή. Πιστεύω ότι επιλέξαμε έναν άνθρωπο δυνατότερο από το προφίλ μας που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Καλωσόρισες Χουάν».

Γιατί επιλέξατε τον Χουάν Φεράντο; «Αποφάσισα μετά την επαφή που είχαμε εδώ και καιρό. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο. Παρακολουθώ την πορεία του. Αποκόμισε εμπειρίες από διάφορες χώρες και είναι σημαντικό που εργάστηκε στην Ελλάδα, ξέρει την κουλτούρα και την γλώσσα. Ξέρω την ποιότητα του σαν άνθρωπο και προπονητή. Επιλέγουμε προπονητή ανάλογα με τις ανάγκες και αποφάσισα ότι είναι ο καταλληλότερος».

Τι γίνεται με Τόνγκια και Πονς, αν είναι κοντά στον Καμπρέρα και αν ο στόχος του είναι να φτιάξει ένα μεγάλο ρόστερ: «Για τον Πονς και τον Τόνγκια τους έχουμε κάνει προτάσεις, θέλουμε να τους κρατήσουμε, ήταν σημαντικοί. Είναι δύο παιδιά που έχουν διαφορετική ιδέα, προσπαθούν να βρουν πρόταση από προηγμένα πρωταθλήματα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή. Ο κόσμος με ρωτά γιατί δεν παίρνο0υμε άλλους, προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να αποφασίσουν. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι είμαστε εδώ και του περιμένουμε γιατί ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν. Ο Καμπρέρα παραμένει στην επικαιρότητα χωρίς να πούμε κάτι. Έχει καλό προφίλ, είναι καλός παίκτης και μας ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες. Δεν είναι εύκολη περίπτωση. Δεν μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα με μεγάλο ρόστερ αν δεν προκριθείς στην Ευρώπη καθώς θα μένουν πολλοί εκτός. Είναι δύσκολο να φέρει καλούς παίκτες τέλη Ιουνίου. Μπορεί να περάσεις ομίλους μπορείς και όχι. Δεν ήταν θέμα έλλειψης μεγάλου ρόστερ. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που αρχίζουν την σεζόν και όχι ο Ιανουάριος. Με αυτούς πρέπει να δουλέψουμε και μέχρι στιγμής πάμε  πολύ καλά».

ΧΟΥΑΝ ΦΕΡΑΝΤΟ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

«Είναι ευχαρίστηση μεγάλη που είμαι εδώ και έχω αυτή την ευκαιρία. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον Τσάβι. Αρχίζουμε δουλειά, είμαστε στη φάση να αρχίσουμε προετοιμασία».

Για την φιλοσοφία του και για το γεγονός ότι αναλαμβάνει μια ομάδα που τερμάτισε 2η στην ισοβαθμία και ο κόσμος σκέφτεται πρωτάθλημα: «Για εμένα ότι αφορά την φιλοσοφία, θα έλεγα ότι είναι εύκολο να το μεταφέρω. Στόχος είναι να προετοιμάζω την ομάδα για να νικά. Αυτό θα επιδιώξουμε από την πρώτη μέρα. Οι παίκτες να το απολαμβάνουν, όσο το απολαμβάνουν τόσο πιο κοντά θα είμαστε στον στόχο της επιτυχίας. Δεν το παρουσιάζω σαν δική μου φιλοσοφία και είναι σημαντικό οι παίκτες να σκέφτομαι το ίδιο. Σκέφτομαι το ίδιο και με τον Τσαβι. Το ποδόσφαιρο είναι καθρέφτης της ζωής. Δεν μετρά τι έγινε στο παρελθόν, είναι νέα σεζόν, νέοι στόχοι. Υπάρχει η φιλοδοξία. Το πιο σημαντικό είναι το τώρα, να πιάσουμε δουλειά και σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο. Ξέρω σα ποια ομάδα έρχομαι, θέλουμε όλοι να διεκδικούμε τίτλους αλλά το πιο σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο παρών».

Γιατί αποδεχθήκατε την πρόταση της ΑΕΚ: «Ήταν εύκολο να αποδεχθώ την πρόταση. Είμαι κοντά στον Τσάβι Ρόκα, έχουμε το ίδιο πλάνο για την καθημερινότητα στα αποδυτήρια. Ξέρω την ομάδα που ήρθα, μια ομάδα με τρομερή βελτίωση τα τελευταία 10 χρόνια. Σε 24 ώρες αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση».

Γι’ αυτά που αποκόμισε από τις χώρες που δούλεψε και για το πρόβλημα υγείας που πέρασε αν τον δυνάμωσε: «Πρώτα από όλα δουλεύοντας σε διαφορετικές χώρες είναι δύσκολο. Σαν πρώτος προπονητής το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο είτε είσαι στη χώρα σου είτε στο εξωτερικό. Θέλω να δουλεύω καθημερινά, να έχω ξεκάθαρο πλάνο χωρίς μυστικά. Αυτός είναι ο τρόπος που πορεύομαι. Το πρόβλημα υγείας ήταν μια δύσκολη στιγμή γιατί ήταν μόλις η 3η χρονιά σαν προπονητής στον Βόλο και κάναμε καλή δουλειά. Το έχω ξεχάσει όσο δύσκολο και αν ήταν και είμαι χαρούμενος για το τώρα. Το παρελθόν δεν είναι σημαντικό. Σημαντικά είναι τα πράγματα που είναι μπροστά μας».

Για το τι ξεχωρίζει από τις ομάδες του και τι μπορεί να προσθέσει σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ: «Η περσινή σεζόν ήταν απίστευτη για την ΑΕΚ. Γενικότερα είναι μια συνέχεια στην πορεία της. Έχασε το πρωτάθλημα στο τελευταίο λεπτό και είναι μια πρόκληση για εμένα σε μια ομάδα που ακολουθεί καλή πορεία. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι. Είναι μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και στόχος μου είναι να είμαι σημαντικό μέρος του πλάνου αυτό. Να βοηθήσω τους παίκτες να πετύχουν. Αν το απολαμβάνουν οι παίκτες, το απολαμβάνει και ο κόσμος, έρχονται τα αποτελέσματα και είμαστε όλοι χαρούμενοι».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: