Στην ΑΕΛ τα πάντα κινούνται πίσω από τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς. Η ομάδα το ψάχνει για τις πρώτες κινήσεις από την ξένη αγορά, περιμένοντας απαντήσεις σε προτάσεις που έχει καταθέσει.
Πέραν του μεταγραφικού σχεδιασμού, η διοίκηση δουλεύει πολύ και στην προσέγγιση νέων χορηγών που θα βοηθήσουν οικονομικά την νέα χρονιά. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ είναι πολύ κοντά σε κάποιες νέες συμφωνίας χορηγίας που θα φέρουν ζεστό χρήμα στα ταμεία.
Στα μεταγραφικά που ενδιαφέρουν στην ουσία περισσότερο, οι πρώτες ανακοινώσεις από την ξένη αγορά αναμένονται τις επόμενες 2-3 μέρες. Ήδη έχουν δουλευτεί τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις μεταγραφών και στην ομάδα περιμένουν τις τελικές απαντήσεις.
Στα των αποχωρήσεων, ακριβά θα στοιχίσει φαίνεται το διαζύγιο με τον Ντέγοεστ καθώς ο Βέλγος υποχώρησε λίγο από τις αρχικές του απαιτήσεις, ήθελε όλο το συμβόλαιο του, αλλά η αποζημίωση είναι σε ψηλά επίπεδα. Απομένει να λυθεί και το συμβόλαιο με τον Μαρς που είναι επίσης εκτός πλάνων.

Αριστείδου Μιχαήλ