Σύνθημα κατάκτησης του Κυπέλλου από τον Άρη έδωσε ο Χουλιάν Κουέστα.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού ο αρχηγός των «κίτρινων» εξέφρασε την πίστη του ίδιου και των συμπαικτών του ότι μπορούν να γράψουν ιστορία με έναν τίτλο μετά από 54 χρόνια.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι θα είναι άσχημο το συναίσθημα των άδειων εξεδρών, αλλά τόνισε ότι η ομάδα θα νιώθει τη στήριξη του κόσμου σαν να βρίσκεται στο Πανθεσσαλικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κουέστα

Για τη σημασία του Κυπέλλου για τον Άρη και τον ίδιο: «Είμαι εδώ έξι χρόνια είμαι ένα με την ομάδα, δεν είμαι απλά ένας παίκτης. Χρόνια ονειρευόμαστε να κερδίσουμε έναν τίτλο με τον Άρη, όλος ο κόσμος το αξίζει και γι’ αυτό θα παλέψουμε και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε και θα φέρουμε το Κύπελλο».

Για την απουσία φιλάθλων από τις εξέδρες: «Για εμάς παίζει σημαντικό ρόλο ο κόσμος μας, αλλά γενικότερα ήταν δίπλα μας όλο αυτό τον καιρό. Χωρίς την παρουσία κόσμου δεν μου αρέσει. Γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με κόσμο, δεν ξέρουμε τι άλλαξε. Μας περιμένει ο κόσμος ό,τι και να συμβεί και είναι η στιγμή να δώσουμε στον Άρη αυτό που του αξίζει. Από την αρχή κάθε φορά που περνούσαμε ένα γύρο αρχίσαμε και το πιστεύαμε, έχουμε φτάσει στον τελικό με όρεξη να κερδίσουμε. Ο κόσμος μας δίνει ώθηση, είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του Άρη. Δεν θα είναι εδώ, αλλά θα τους νιώθουμε δίπλα μας».

Για το ότι παίζεται και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο εκτός από το τρόπαιο: «Η πρόκριση στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για εμάς, αλλά με την κατάκτηση του Κυπέλλου κατακτάμε τον στόχο μας και γράφουμε ιστορία για τον σύλλογό μας και του δίνουμε την αξία που έχει. Η αλλαγή του προπονητή του Παναθηναϊκού μπορεί να τους επηρεάσει ψυχολογικά, αλλά έχουμε δουλέψει σε αυτό το κομμάτι και το μόνο που μετράει είναι η νίκη».

Για το γεγονός ότι ο Άρης κατάφερε μετά από χρόνια να βρεθεί στον τελικό: «Πολλές φορές στο παρελθόν αποκλειστήκαμε άδικα και δεν φτάσαμε στον τελικό. Αρκετοί οδυνηροί αποκλεισμοί στα τελευταία λεπτά, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι είναι, δεν αλλάζει, σου δίνει την ευκαιρία κάθε χρόνο. Χρειαζόμαστε την τύχη που μας έλειψε τα προηγούμενα χρόνια».