Θέση σχετικά με τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της Φενέρμπαχτσε έξω από την «Uber Arena», πήρε η αστυνομία του Βερολίνου.

Μερικές ώρες πριν από το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού της φετινής Ευρωλίγκας, Τούρκοι οπαδοί προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήρια στο γήπεδο, ενώ όπως έγινε γνωστό μέσω της ανακοίνωσης της αστυνομίας, υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών, με χρήση πυροτεχνημάτων και μπουκαλιών.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας του Βερολίνου:

«Σήμερα το απόγευμα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά από την “Uber Arena”, με αφορμή το διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων οπαδών, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα και μπουκάλια.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτή την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις, ανεξάρτητα από το αν έχουν εισιτήρια ή όχι. Τα εκδοτήρια εισιτηρίων θα ανοίξουν ξανά μόνο όταν διασφαλιστεί ότι η πρόσβαση στην αίθουσα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς διακοπή».