Μέσα στα τόσα ρεκόρ του Κώστα Σλούκα, η κατάκτηση της EuroLeague με τρίτη διαφορετική ομάδα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά, το οποίο και μοιράζεται μόνο με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Κώστας Σλούκας δεν σταματά να προσθέτει χρυσές σελίδες στην τεράστια πορεία του, με την κατάκτηση της EuroLeague με τον Παναθηναϊκό, να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματά του, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ο Έλληνας γκαρντ έχει πλέον «χτίσει» μια από τις πλουσιότερες και πιο επιτυχημένες καριέρες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ανάμεσα στις πολλές ασύλληπτες επιδόσεις του, ο Σλούκας έχει καταφέρει κάτι πολύ ξεχωριστό και σπάνιο, αφού έγινε ο δεύτερος παίκτης που έχει κατακτήσει την EuroLeague με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός 2012-2013, Φενέρμπαχτσε 2017, Παναθηναϊκός 2024)

Ο μόνος που κατείχε αυτό το ρεκόρ μέχρι χθες, ήταν ένας άλλος «θρύλος» του ευρωπαικού μπάσκετ, που επίσης έχει δοξαστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος, όπως και ο Σλούκας, έχει τέσσερα τρόπαια EuroLeague με τρεις ομάδες (Μπαρτσελόνα 2003, Μακάμπι 2004-2005, Παναθηναϊκός 2009).