Στην ιστορία θα μείνει το ματς του Euro 2024 ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Σλοβακία και όχι γιατί η δεύτερη έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισε την πρώτη, ούτε γιατί ακυρώθηκαν δύο γκολ του πρώτου σκόρερ των προκριματικών Ρομέλου Λουκάκου, αλλά για το πώς δεν μέτρησε το δεύτερο τέρμα του 31χρονου επιθετικού στο 86′.

Ο λόγος φυσικά ήταν το “δυναμόμετρο” στο χέρι του Λοΐς Οπέντα, του παίκτη που έδωσε την ασίστ στον Λουκάκου για να ισοφαρίσει σε 1-1. Κι εξηγούμαστε.

Στη διοργάνωση που διεξάγεται στα γήπεδα της Γερμανίας, για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν στις ποδοσφαιρικές μπάλες των αγώνων μικροσκοπικοί αισθητήρες εντός αυτών, που μπορούν να βοηθήσουν σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.

Στην οθόνη του VAR και στα μάτριξ του γηπέδου εμφανίστηκε ένας αισθητήρας που έδειξε εάν βρήκε η όχι ο φορ της Λανς την μπάλα.

Εν τέλει ο αισθητήρας, όπως φαίνεται και στο video, ενεργοποιείται τη στιγμή που το χέρι του Οπέντα έρχεται σε επαφή με την μπάλα, με συνέπεια ο διαιτητής της αναμέτρησης να ακυρώσει το γκολ του Λουκάκου, καθώς θεώρησε ότι ο συμπαίκτης του απέκτησε προβάδισμα από το παίξιμο της μπάλας με τον δεξιό καρπό του.