Ο τεχνικός της Φιορεντίνα, Βισένζο Ιταλιάνο, παραχώρησε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της UEFA, ενόψει το μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στους «βιόλα» και τον Ολυμπιακό.

Αρχίζοντας, θέλησε να σταθεί στην απίθανη πορέια του συλλόγου ατ τελευταία δύο χρόνια και το ότι ένας τίτλος θα αποτελούσε αναταμοιβή γαι τους πάικτες του.

«Είμαστε πολύ περήφανοι. Όλοι είναι ευχαριστημένοι. Έχουμε παίξει σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση για δύο συνεχόμενα χρόνια και φτάσαμε στον τελικό και τις δύο φορές. Είναι μεγάλη χαρά και είναι η συσσώρευση σκληρής δουλειάς σε τρία καταπληκτικά χρόνια.

Την περασμένη σεζόν είχαμε ένα υπέροχο ταξίδι, αν και το τέλος δεν ήταν τόσο υπέροχο. Φέτος το έχουμε επαναλάβει, κάτι που δεν ήταν εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γιατί η Φιορεντίνα δεν έχει κερδίσει τρόπαιο εδώ και πολλά χρόνια. Έχουμε την ίδια ευκαιρία με πέσρυσι και αυτή τη φορά θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Ελπίζω οι προσπάθειές μας, η σκληρή δουλειά μας, όλη η λεπτομερής προσοχή που δώσαμε σε αυτήν τη διοργάνωση να μας φέρουν το κερασάκι στην τούρτα.», δήλωσε.

Έπειτα, υπογράμμισε το σεβασμό που έχει για την πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση και τη σημασία της κατάκτησης ενός τίτλου για το κλαμπ της Ιταλίας.

«Αν καταφέρεις να κερδίσεις έναν ημιτελικό σε δύο παιχνίδια κόντρα στην Άστον Βίλα, πρέπει να είσαι καλός. Και θα είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι για αυτούς. Ομολογουμένως, δεν είναι το γήπεδό τους, αλλά θα συνεχίσουν να παίζουν στην πόλη τους. Νομίζω ότι αυτό θα προσθέσει στην πρόκληση για εμάς.

Μόλις μπείς στο γήπεδο όμως, μόλις ο διαιτητής ξεκινήσει τον αγώνα και είσαι εκεί, όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Θα πρέπει απλώς να επικεντρωθούμε στο να νικήσουμε έναν αντίπαλο που, για μένα, έχει ποιότητα, ικανότητες και θα προσπαθήσουμε, όπως κάνουμε πάντα, να πάρουμε το μέγιστο από το παιχνίδι», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Θα ήταν μια τεράστια ανταμοιβή για αυτούς, για όλα όσα έκαναν τις δύο τελευταίες σεζόν σε αυτόν τον διαγωνισμό. Η Φιορεντίνα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εδώ και τρία χρόνια. Συνεχίζουμε να τα πηγαίνουμε καλά στη Conference League και τιμούμε ένα σπουδαίο τουρνουά.

Για μένα, αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο πρέπει να παραμείνει η Φιορεντίνα – ένα υψηλό επίπεδο. Μπορούν να το κάνουν. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι και αυτό για το οποίο φώναζαν, αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο πρέπει να λειτουργούμε».