Την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Roland Garros πήρε με σχετική ευκολία το απόγευμα της Δευτέρας (27/05) ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Στην πρεμιέρα του στο Grand Slam του Παρισιού, ο Έλληνας τενίστας ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Μάρτον Φούτσοβιτς, επικρατώντας με 3-0 σετ (7-6, 6-4, 6-1) στο κορτ του «Suzanne Lenglen» σε 2 ώρες και 22 λεπτά!

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο σετ, εκεί όπου κρίθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Στέφανο να επικρατεί 9-7, η συνέχεια του αγώνα άνηκε εξ ολοκλήρου στο Νο. 9 της παγκόσμιας κατάταξης. Με σύμμαχο το δυνατό πρώτο του σερβίς, αλλά και τους κερδισμένους πόντους κοντά στον φιλέ, ο Τσιτσιπάς έκανε το 2-0, κατακτώντας το δεύτερο σετ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 6-4.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο 25χρονος Έλληνας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και με τρία «break» επί του Ούγγρου (!), πήρε το σετ με 6-1, εξασφαλίζοντας για έβδομη διαδοχική σεζόν την παρουσία του στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Το τελευταίο διάστημα, ο Στέφανος είναι εξαιρετικός στη χωμάτινη επιφάνεια, εκεί όπου άλλωστε ήρθε πρόσφατα και ο τίτλος στο Masters του Μονακό!

Επόμενος αντίπαλός του στη φάση των «62» θα είναι ο 25χρονος Γερμανός, Ντάνιελ Αλτμάιερ, Νο. 83 της παγκόσμιας κατάταξης.