Έτρεξαν, ίδρωσαν, τα έδωσαν όλα για την επίτευξη των στόχων των ομάδων τους και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών ανταμείβει τις προσπάθειές τους. Ο λόγος για τους πρωταγωνιστές της Β’ Κατηγορίας, οι οποίοι μέσα από ένα δύσκολο πρωτάθλημα, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για τον τελικό στόχο. Συγχαρητήρια, βεβαίως, αξίζουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές, διότι εξίσου σημαντική με το αποτέλεσμα είναι και η προσπάθεια.

Ο ΠΑ.Σ.Π. μέσω του καναλιού του στο YouTube φέρνει κοντά σας αύριο Τρίτη 30/04/2024 (16:00), τα «PASP BEST 11 B’ DIVISION AWARDS 2023/24», τα οποία έχουν καταστεί θεσμός. Εδώ και καιρό ο ΠΑ.Σ.Π. προετοιμάζεται για τα συγκεκριμένα βραβεία αφού η καλύτερη ενδεκάδα αναδείχθηκε μέσα από τις ψήφους όλων των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Β’ Κατηγορίας. Πρόκειται για μία διαδικασία που μας ευχαριστεί πάντα αφού δίνουμε τον λόγο στους πρωταγωνιστές να ψηφίσουν αυτούς που θεωρούν κορυφαίους, ενώ ταυτόχρονα νιώθουν ότι οι κόποι τους επιβραβεύονται.

Ο ΠΑ.Σ.Π. συγχαίρει και σας παρουσιάζει τους 30 ποδοσφαιριστές οι οποίοι συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους με τη μερίδα του λέοντος να ανήκει στην Ομόνοια 29ης Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 1/3 των ποδοσφαιριστών προέρχεται από τις τάξεις της αφού αριθμεί δέκα ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους 30! Ακολουθεί η πρωταθλήτρια Ομόνοια Αραδίππου με δύο ποδοσφαιριστές λιγότερους (οχτώ), ενώ έπονται η Ένωση Νέων Παραλιμνίου με πέντε, ο Ολυμπιακός με τέσσερις και η Freedom24 E.N.Y. Διγενής Ύψωνα με τρεις.

Αναλυτικά οι 30 ποδοσφαιριστές είναι οι ακόλουθοι:

·         Fabinho, Γιώργος Στρέζος, Ιάσωνας Πικής, Λευτέρης Αλαμπρίτης, Μόδεστος Σωτηρίου, Παντελής Κονομής, Σιών Ιωάννου, Σωτήρης Φιακάς, Σωτήρης Φοινίρης, Τιμόθεος Παύλου (Ομόνοια 29ης Μαΐου)

·         Jerome GuihoataNiko Havelka, Αλέξανδρος Θεοχάρους, Ανδρέας Σιήκκης, Κωνσταντίνος Αναστασίου, Λούκας Σακκάς, Σέργιος Αβραάμ, Χρήστος Καλλής (Ομόνοια Αραδίππου)

·         Andrija DragojevicMarcio MeiraOscar Adrian LuceroPavel Dreksa, Μιχάλης Χαραλάμπους (Ένωση Νέων Παραλιμνίου)

·         Camilo FragozoStephane Badji, Ανδρέας Φραγκέσκου, Κώστας Χαραλάμπους (Ολυμπιακός)

·         Arturs KarasausksThiago Santos, Μάρκος Χαραλάμπους (Freedom24 E.N.Y. Διγενής Ύψωνα)

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι προαναφερθέντες 30 ποδοσφαιριστές ανήκουν στο ρόστερ των πέντε πρώτων ομάδων της βαθμολογίας.

Ο πρώτος των… πρώτων
Πέραν από την κορυφαία ενδεκάδα, θα βραβευτεί και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. Πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από όλους τους συναδέλφους του.

Ο καλύτερος «καπετάνιος»
Κορυφαία ενδεκάδα χωρίς προπονητή δεν γίνεται! Έτσι, εκτός από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές θα βραβευτεί και ο καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος. Οι τρεις κόουτς που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους είναι ο 
Hugo Martins (Ομόνοια Αραδίππου), Nedim Tutic (Ομόνοια 29ης Μαΐου), David Caneda (Ένωση Νέων Παραλιμνίου).

Το κανόνι της Β’
Ο ποδοσφαιριστής που σίγουρα θα πάρει ένα βραβείο σπίτι του είναι ο Μιχάλης Χαραλάμπους. Ο επιθετικός της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας. 
O 25χρονος επιθετικός είδε δίχτυα 24 φορές, έντεκα περισσότερες από τον δεύτερο Arturs Karasausks (Freedom24 E.N.Y. Διγενής Ύψωνα).

Ευχαριστίες
Ο ΠΑ.Σ.Π. ευχαριστεί τον χορηγό φιλοξενίας 
Santai Lounge στη Λευκωσία καθώς και των δωροθέτη των νικητών, τα Blue Pharmacies, αντιπρόσωποι των προϊόντων Lander Polar Ice και PharmaLEAD.