Ο γενικός γραμματέας της ΚΟΠ, Φοίβος Βάκη, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0. για την ανανέωση Μεσίνα, για το goal line technology, για το β’ γκρουπ, για τους Κύπριους ποδοσφαιριστής και το μέτρο απαγόρευσης φιλάθλων.
Αναλυτικά:
Για την ανανέωση με τον Ντομένικο Μεσίνα: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο του και τα σωματεία μας είναι γενικά είναι ικανοποιημένα. Μίλησε μαζί του ο πρόεδρος και ο κ. Μεσίνα εξέφρασε την επιθυμία να μείνει. Ως ΚΟΠ είμαστε υπέρ των Κύπριων διαιτητών. Θα αρχίσω από αυτό γιατί σε τούτο θέλω να επικεντρωθώ. Παίρνουν καινούργιες εμπειρίες στο εξωτερικό οι Κύπριοι διαιτητές και το μόνο που έμεινε είναι η προκατάληψη. Η Ομοσπονδία τα βλέπει όλα τα πράγματα από όλες τις μεριές. Προσπαθούμε να έχουμε μια γενική εικόνα και μια καλή άποψη για τη διαιτησία. Υπάρχει βελτίωση στη διαιτησία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον κ. Μεσίνα και φέρνει καλούς ξένους ρεφ. Όμως, δεν είναι πάντα διαθέσιμοι οι ξένοι διαιτητές. Υπήρχαν περιπτώσεις που μας έλεγαν γιατί δεν ήρθαν για όλα τα ματς; Επειδή δεν μπορούσαν να έρθουν ή οι διαιτητές που μας έδιναν δεν ήταν στο επίπεδο που θέλαμε. Τα σωματεία εξαιτίας της προκατάληψης θέλουν ξένους ρεφ».
Αν θα έρθει στην Κύπρο το goal line technology: «Όχι είναι πάρα πολύ ακριβό και δεν αξίζει τον κόπο να φέρουμε αυτή την ακριβή τεχνολογία στην Κύπριο για μία φορά στο τόσο που έχουμε τέτοια φάση. Είναι πολύ ακριβό, το συζητήσαμε κι αποφασίσαμε να μην το φέρουμε. Παρόλα αυτά θα υπάρξουν αναβαθμίσεις στο VAR και το θέμα με τις γραμμές τους οφσάιντ θα εξαλειφθεί όταν θα μπορέσουμε να το φέρουμε».
Για τον τρόπο διεξαγωγής του β’ γκρουπ: «Για κάποιες ομάδες ισχύει αυτό, ότι δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο. Κάνουμε κάποιες σκέψεις αλλαγής για τον τρόπο διεξαγωγής του β’ ομίλου. Υπάρχουν όμως κάποια άλλα θέματα. Με το που θα παίξουν αυτά τα ματς, τι θα γίνει με τα εισιτήρια, αν υπάρξει ομάδα του β’ γκρουπ που θα πάει στον τελικό κυπέλλου και ούτω καθεξής. Τα συζητήσαμε για αλλαγή στο β’ γκρουπ και θέλουμε να πάρουμε σύντομα την απόφαση μέσα στις επόμενες τρεις βδομάδες για τη νέα σεζόν και όλα όσα αφορούν τον β’ όμιλο γιατί πρέπει οι ομάδες να κανονίσουν το πρόγραμμά τους. Δεν συζητούμε για 8-6 στον α’ όμιλο για την επόμενη σεζόν».
Για τους Κύπριους παίκτες: «Θέλουμε να έχουν περισσότερη συμμετοχή. Συζητούμε να βρούμε κάποιους τρόπους να αυξήσουμε τον χρόνο των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Θα έχουμε περισσότερα πρόστιμα και άλλα θέματα».
Για το μέτρο απαγόρευσης μετακίνησης φιλάθλων κι αν θα αλλάξει τη νέα σεζόν: «Θα δούμε πως θα πάει ο τελικός κυπέλλου. Θέλουμε να έχουμε οπαδούς και να αλλάξει το μέτρο, αλλά πρέπει να ακολουθούν το γράμμα του νόμου οι οπαδοί. Πρέπει να μας βοηθήσουν και οι ομάδες».