Το νέο «διαμάντι» στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το Μουσείο της Ιστορίας της ομάδας εγκαινιάστηκε και από την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανοίξει και για το κοινό προκαλώντας δέος!
Μετά το Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού, η OPAP Arena έχει από σήμερα ακόμα ένα στολίδι για να υπερηφανεύεται. Το Μουσείο της Ιστορίας της ΑΕΚ που εγκανιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον Αιώνιο Πρεσβευτή και μύθο της Ένωσης, Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα!
Πριν την ξενάγηση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης άνοιξε την εκδήλωση με τον λόγο του για να ακολουθήσουν οι βραβεύσεις όλων εκείνων που είχαν καθοριστική συμβουλή για την κατασκευή του Μουσείου της Ιστορίας της ΑΕΚ, αλλά και του Μουσείου του Προσφυγικού Ελληνισμού που λειτουργεί ήδη τους τελευταίους μήνες, αλλά και προσωπικότητες όπως ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γιώργος Μητσικώστας.

Μετα το κόψιμο της κορδέλας ακολούθησε η ξενάγηση αφήνοντας όλους με το στόμα ανοικτό. Ένα υπερσύγχρονο Μουσείο αντάξιο της Ιστορίας και του μεγέθους της ΑΕΚ, με την τεχνολογία να δίνει τη δική της πινελιά στον χώρο ο οποίος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχους τεραστίων κλαμπ του εξωτερικού.

Από την κεντρική είσοδο μπαίνεις στο κλίμα ακούγοντας τον ύμνο και τα συνθήματα από την εξέδρα λες και είσαι μέσα στην OPAP Arena και στη συνέχεια το δέος αρχίζει να σε κατακλύζει από τα πρώτα κιόλας βήματα.
Από το 1924 στο σήμερα, 100 χρόνια ΑΕΚ! Με κέρινα ομοιώματα μεγάλων μορφών του συλλόγου, με τα τρόπαια στον κεντρικό χώρο του Μουσείου να αστράφτουν, με τις φανέλες όλων των δεκαετιών, με όλη την ιστορία της ΑΕΚ να ξεδιπλώνεται στις βιτρίνες μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, με τα έξι κανόνια των ΝεστορίδηΠαπαϊωάννουΜαύρουΜπάγεβιτςΔημητριάδη και Νικολαΐδη να δεσπόζουν.

aek_mouseio3.

Οι ηλεκτρονικοί πίνακες αφής μέσα από τους οποίους μαθαίνεις την ιστορία της ΑΕΚ, τους μεγάλους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της, τα μεγάλα ματς που έμειναν για πάντα χαραγμένα στον νου, αλλά και την ιστορία της κατασκευής του παλιού αλλά και του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια κάνουν τη διαφορά. Το νέο Μουσείο της ΑΕΚ αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα να ανοίξει τις Πύλες του και για το κοινό που θα περπατήσει στους διαδρόμους του με την Ιστορία της ομάδας έναν αιώνα πλέον. Μια Ιστορία που δεν έχει τέλος, μόνο αρχή…

aek_mouseio6

aek_mouseio2

aek_mouseio7

aek_mouseio8

aek_mouseio14.

aek_mouseio16

GAZZETTA.GR