Από τη Μαδέιρα, όπου θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ξεκινάνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Καρολίνας Πελενδρίτου για το 2024. Η Τρις Χρυσή Παραολυμπιονίκης, στη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 28 Απριλίου, θα αγωνιστεί σε δυο κατηγορίες.

Πρώτα θα κάνει την προσπάθειά της στα 50μ. ελεύθερο (κατηγορία S11) την Κυριακή,  21 Απριλίου, όπου θα γίνει ημιτελικός και ακολούθως τελικώς, ενώ θα ακολουθήσει την Τρίτη (23/04) η συμμετοχή της στα 100μ. πρόσθιο (κατηγορία SB11) όπου θα διεξαχθεί απευθείας τελικός.

Η Καρολίνα Πελενδρίτου επιστρέφει στο νησί της Πορτογαλίας δύο χρόνια μετά την κατάκτηση εκεί δύο Χρυσών μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2022, στα 50μ. ελεύθερο και στα 100μ. πρόσθιο.

«Είναι ο πρώτος αγώνας μιας Ολυμπιακής χρονιάς, που καταλήγει στο μεγάλο ραντεβού της τετραετίας στο Παρίσι» αναφέρει η Κύπρια αθλήτρια και συμπληρώνει: «Προέρχομαι από μία μακρά περίοδο επίπονης προετοιμασίας και στόχος στην Μαδέιρα είναι να δούμε πού βρισκόμαστε ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι πάντα σημαντικό ωστόσο σε μια Ολυμπιακή χρονιά σίγουρα δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα».

Η Καρολίνα Πελενδρίτου είχε αναδειχθεί δυο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βερολίνο το 2011 και στο Αϊντχόφεν το 2014, ενώ μετρά άλλες τρεις παρουσίες στο βάθρο. Στη Μαδέιρα, όπου θα γίνει φέτος η διοργάνωση, είχε πάρει Χάλκινο το 2016 και Αργυρό το 2021, ενώ ενδιάμεσα κατέκτησε άλλο ένα Αργυρό στο Δουβλίνο το 2018.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μαδέιρα, για την αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα ακολουθήσει η συμμετοχή της στο μίτινγκ IDM Berlin, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου, προτού μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Στην προσπάθεια της Καρολίνας Πελενδρίτου σημαντική είναι η συμβολή των μεγάλων χορηγών της, της ΟΠΑΠ Κύπρου και της VISA, όπως και των υποστηρικτών της Remedica, BMW Hellas, Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, Prime Insurance, SWANS και Tatoi Club.