Το δικό του σπίτι αποκτά το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το οποίο βρισκόταν εγκαταλειμμένο στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού, μετά την τελευταία του πτήση το 2001.

Συγκεκριμένα, το ιστορικό αεροσκάφος, το οποίο είχε αγοραστεί το 1968 από τον Αριστοτέλη Ωνάση για το στόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, θα κοσμεί πλέον τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να ανακαλύψουν τον θαυμαστό κόσμο της αεροναυτικής βιομηχανίας.

zelaboeing

Το Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μαζί με ένα BAC1-11 στα χρώματα της Ελληνικής Αεροπορίας αγοράστηκαν πρόσφατα από την κυπριακή εταιρεία Zela Aviation, η οποία πρόσθεσε σε αυτά το λογότυπο της Zela Aviation και την κυπριακή σημαία.

Αφού συντηρήθηκαν και ανακαινίστηκαν, το BAC1-11, ένα από τα ελάχιστα αεροσκάφη αυτού του τύπου παγκοσμίως, δόθηκε ως δωρεά στο Δήμο Λαυρίου και τον περασμένο Δεκέμβριο τοποθετήθηκε δίπλα από το λιμάνι της πόλης.

zelaboeing3

Το Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε τον Μάρτιο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και αναμένεται να δοθεί επίσημα στο κοινό τον ερχόμενο Μάϊο, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής, στην παρουσία αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

zelaboeing4

Ο Πρόεδρος της Zela Aviation, κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά το όλο εγχείρημα, ανέφερε ότι αυτά τα δύο αεροσκάφη αποτελούν μέρος της ιστορίας της Ελληνικής Αεροπλοΐας. Στόχος μου, ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν τα δύο αυτά σπουδαία κειμήλια να τοποθετηθούν σε δημόσια θέα, ώστε ο κόσμος να θυμάται για πάντα το Ελληνικό, την Ολυμπιακή Αεροπορία, και τον ιδρυτή της, Αριστοτέλη Ωνάση, του οποίου είμαι μεγάλος θαυμαστής.