Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε “φωτιά” στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2: Δικέφαλος από ατσάλι, νίκησε την Ένωση με ανατροπή στην ανατροπή κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα
Οι τελικές και τα xGoals στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο Σάστρε με γυριστό βολέ εκτός περιοχής στο 90+1′ έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε προηγηθεί στο 3′ με τον Κωνσταντέλια, με τους Πινέδα (9′) και Βίντα (75′) να κάνουν την ανατροπή για την Ένωση. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Κωνσταντέλια στο 81′ και στις καθυστερήσεις πήρε το τρίποντο.

Η ΑΕΚ παραμένει στην πρώτη θέση έχοντας συγκεντρώσει 75 πόντους. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει και χρωστούμενο ματς με τον Ολυμπιακό, είναι στην 3η θέση με 71 βαθμούς στο -4 από την κορυφή.

Το ματς

Το παιχνίδι εκκίνησε με τρελό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει δίχτυα στο 3ο λεπτό. Ο Τόμας ελευθέρωσε στα αριστερά στον Μπάμπα, ο οποίος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, με τον Κωνσταντέλια να απλώνει το πόδι του, να πλασάρει με τη μία για το 1-0. Η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό και δύο λεπτά αργότερα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ελίασον.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η προειδοποίηση, καθώς η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει στα ίσα το παιχνίδι στο 9. Ο Πινέδα πήρε την μπάλα στα αριστερά έξω από την περιοχή, πάτησε μέσα σ’ αυτήν, πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές, συγκλίνοντας, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι και έκανε το 1-1 για την Ένωση.

Από εκεί και πέρα την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε η ΑΕΚ, με τον Κοτάρσκι να είναι ηρωικός. Στο 19′ ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή, με τον Πινέδα να πιάνει το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει με το στήθος. Στο 32′ η Ένωση έφτασε ξανά κοντά στο γκολ.

Ο Πόνσε πήρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, τροφοδότησε τον Αραούχο, που σούταρε πέφτοντας, με τον Κοτάρσκι γι’ ακόμη μία φορά να αποκρούει δύσκολα με το αριστερό χέρι. Από το σημείο αυτό και έπειτα ήταν σειρά του ΠΑΟΚ να δείξει τα… δόντια του.

Στο 37ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε με το ένα χέρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Στο 39′ ο Δικέφαλος είχε νέα ευκαιρία. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε στα δεξιά στον Ζίβκοβιτς, που γέμισε στην περιοχή, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, δεν διάλεξε γωνία και ο Αθανασιάδης έδιωξε.

Ο ρυθμός ήταν πολύ πιο χαμηλός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Τελικές δεν υπήρχαν, με τον ΠΑΟΚ να έχει κυρίως την κατοχή της μπάλας. Πάντως, οι μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές κυριαρχούσαν.

Στο 67ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Μετά από εκτέλεση φάουλ και γέμισμα στην περιοχή, ο Γκατσίνοβιτς γύρισε λανθασμένα με το κεφάλι, ο Κωνσταντέλιας έκανε το βολέ, ο Αθανασιάδης εκτινάχθηκε και απέκρουσε με τα δύο χέρια στην αριστερή του πλευρά.

Στο 75ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Σβαμπ έπεσε, αλλά διώχνοντας έστειλε την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι, ο οποίος απέκρουσε. Ο Βίντα ακολουθούσε και σκόραρε, πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε άμεσα στο 81′. Μετά από γέμισμα από τα δεξιά στην περιοχή, ο Κάλενς υπολόγισε λάθος, δεν καθάρισε τη φάση, ο Σαμάτα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με τη μία έκανε το 2-2. Ο Δικέφαλος δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του “κουβέντα” και το ματς είχε ακόμη πράγματα να μας προσφέρει.

Στο 90+1 ο Δικέφαλος κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και τη νίκη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Σάστρε έκανε το γυριστό εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε και στον Γιόνσον και κατέληξε στα δίχτυα, με την Τούμπα να παίρνει “φωτιά”. Μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού, άλλη αλλαγή στο σκορ δεν υπήρξε και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε ένα μεγάλο τρίποντο.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2: Δικέφαλος από ατσάλι, νίκησε την Ένωση με ανατροπή στην ανατροπή κι έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας
  • ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο