Πολλά ωστόσο, οφείλει, στη μεσαία της γραμμή και τη δουλειά που κάνουν εκεί, οι Πέδρι και Γκάβι. Δύο παίκτες πρωταγωνιστές στα πλάνα του Τσάβι, “οργώνουν” το γήπεδο και εκτός από αναχαίτιση αντιπάλων, δημιουργούν και ενίοτε εκτελούν στο επιθετικό κομμάτι.

Παρ’ όλα αυτά, φέτος δεν ήταν η χρονιά τους, ο Τσάβι τους στερείται σε κρίσιμο σημείο της σεζόν και ψάχνει εναλλακτικές για να καλύψει το κενό τους, με παίκτες από άλλες θέσεις ή από τη δεύτερη ομάδα.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι στη “Μασία” γίνεται εξαιρετική δουλειά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προετοιμάζονται να αρπάξουν την ευκαιρία που θα τους δοθεί στην πρώτη ομάδα.

Ο παίκτης-αποκάλυψη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για τους “μπλαουγράνα” είναι ο Λαμίν Γιαμάλ που έχει καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα, όντας επιλογή για το αρχικό σχήμα ή το ροτέισον του Τσάβι σε Λα Λίγκα και Τσάμπιονς Λιγκ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι είναι μόλις 16 ετών και απαιτείται ειδική διαχείριση από το τεχνικό τιμ των Καταλανών.

Με τον Πέδρι να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα τραυματισμών, τον Γκάβι να είναι σε στάδιο αποθεραπείας και εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Τσάβι “πονοκεφαλιάζει” και κοιτά στη δεύτερη ομάδα. Επίσης, είναι εκτός και ο Ολλανδός χαφ, Φρένκι ντε Γιονγκ.

Μαρκ Κασαδό

Ο Κασαδό είναι 20 ετών, διακρίνεται για το οργανωτικό του παιχνίδι αλλά και την ανάκτηση πολλών κατοχών για την ομάδα του. Έχει χρησιμοποιηθεί και ως δεξιός μπακ, όταν χρειάστηκε.

Ουνάι Ερνάντεθ

Στα 19 του χρόνια, έχει πάρει χρόνο συμμετοχής σε φιλικά προετοιμασίας, αλλά δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι, μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ, με έφεση στο σκοράρισμα.

Μοά Μουχλίς

Είναι 24 ετών, βασικός στα πλάνα του Ράφα Μάρκες στην Μπάρσα Ατλέτικ, δανεικός από την Ανδόρα για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Έχει καλή επαφή με τη μπάλα, καλός στην πίεση και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Μαρκ Μπερνάλ

Είναι μόλις 16 ετών, ως ένας άλλος Γιαμάλ, φημίζεται για την κλάση του και την άψογη τεχνική κατάρτιση. Παίζει μαζί με τον Κασαδό στη μεσαία γραμμή και ήδη έχει ξεχωρίσει με την απόδοσή του. Αριστεροπόδαρος, φτάνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, με μεγάλη προοπτική.

Νόα Ντάρβιχ

Με καταγωγή από τη Γερμανία κι έχοντας πανηγυρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 με την εθνική της χώρας του, ο 17χρονος μέσος, είναι ήδη στα μπλοκάκια του Τσάβι για να πάρει χρόνο σε προπονήσεις της μεγάλης ομάδας και να δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Πάου Πριμ

Στα 18 του χρόνια, χαρακτηρίζεται ως ένας σύγχρονος μέσος, με πολύ καλή αντίληψη στο τακτικό κομμάτι. “Στρατιώτης” για κάθε προπονητή, έχει εμφανιστεί στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα, μετά τους τραυματισμούς που έχει να αντιμετωπίσει ο Τσάβι.

Κουίμ Τζουνιέντ

Μόλις 16 χρόνων κι αυτός, φημίζεται για τη δυναμική που βγάζει στο παιχνίδι του, αλλά δεν του λείπουν η τεχνική κατάρτιση και η εξυπνάδα. Αναμφίβολα, μία πολύ καλή επιλογή για τον προπονητή των “μπλαουγράνα”.

Τσάβι Εσπάρτ

Παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, αλλά και στο δεξί άκρο της άμυνας. Ως ένας άλλος Γιόσουα Κίμιχ, μιας και δε μπορεί να τον αποκτήσει για την ώρα η “Μπάρσα”, μπορεί να αρκεστεί στο 16χρονο ταλέντο της από τη “Μασία”.

Χουάν Ερνάντεθ

Είναι 16 ετών και μπορεί να αγωνιστεί επίσης ως εσωτερικός επιθετικός και ως “ψευτοεννιάρι”. Μοιάζει πιο πολύ στον Πέδρι ουσιαστικά, αλλά δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα.

Γκίγε Φερνάντεθ

Ο μικρότερος της σχετικής λίστας με τα 10 ταλέντα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Τσάβι στο κέντρο, εν τη απουσία βασικών του ποδοσφαιριστών, ο 15χρονος Φερνάντεθ, έχει ποιότητα, σκοράρει και μπορεί να έχει σπουδαία εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.