Κάθε παιχνίδι που έρχεται είναι πιο σημαντικό από το προηγούμενο. Αυτό ισχύει και θα ισχύει όσο λιγοστεύουν οι αγωνιστικές. Υπό αυτή την έννοια, το επικείμενο ντέρμπι με τον Άρη στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» είναι τρομερά σημαντικό για την ΑΕΚ.
Βρισκόμενη πλέον (ξανά) στο -1 από την κορυφή, θέλει στη χειρότερη περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη μικρή διαφορά ή στην καλύτερη, να πατήσει αυτή στο πρώτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, εάν πάρει το διπλό και ταυτόχρονα το ΑΠΟΕΛ στραβοπατήσει στην Πάφο.
Υπάρχει ωστόσο μία ακόμη σημαντική παράμετρος ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής: σε περίπτωση νίκης, η ΑΕΚ θα αυξήσει τη διαφορά της από την ομάδα της Λεμεσού στους εφτά βαθμούς, θα αποκτήσει επίσης το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας κι επί της ουσίας, θα «κλειδώσει» τη θέση της στην πρώτη τριάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα κρατάει με το ένα χέρι το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Προφανώς ο στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά θα είναι πολύ σημαντικό εάν καταφέρει με το διπλό να κάνει όχι μόνο ένα βήμα προς τον τίτλο, αλλά να πετύχει ταυτόχρονα και τον μίνιμουμ στόχο της Ευρώπης.

Ανδρέας Βεντούρης