Το έργο των «Ελαφιών» ήταν ιδιαίτερα δύσκολο αφού πέρα του ότι βρίσκονταν με 2-1 πίσω στη σειρά, είχαν να διαχειριστούν και τις απουσίες των δύο σούπερ σταρ τους, αφού εκτός από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο νοκ άουτ τέθηκε και ο Ντάμιαν Λίλαρντ.

Παρά τις τεράστιες απουσίες τους, ωστόσο οι Μπακς παρουσίασαν ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο, κοντράροντας τους Πέισερς, με το πρώτο δωδεκάλεπτο να λήγει ισόπαλο (36-36) και τους γηπεδούχους να κλείνουν το ημίχρονο στο +3 (67-64).

Στη τρίτη περίοδο η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Πέισερς, αφού οι Μπακς «πλήρωσαν» ένα κακό διάστημα, με τους γηπεδούχους να τρέχουν επί μέρους 31-21 φέρνοντας την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (98-85).

Τα «Ελάφια» δεν τα παράτησαν και ξεκίνησαν την τέταρτη περίοδο με σερί 7-0, όμως και πάλι είχαν ένα κενό διάστημα επιτρέποντας στους Πέισερς να ξεφύγουν και πάλι στο σκορ, κλείνοντας με άνεση το ματς, για να φτάσουν στο 3-1.

Πλέον, οι Πέισερς απέχουν μια νίκη μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά της ανατολικής περιφέρειας, με την σειρά ωστόσο, να μεταφέρεται και πάλι στην έδρα των Μπακς, που ευελπιστούν να έχουν στην διάθεσή τους -τουλάχιστον- τον Ντάμιαν Λίλαρντ.

O Μάιλς Τέρνερ με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ήταν ο κορυφαίος των Ιντιάνα Πέισερς, ενώ για τους Μιλγουόκι Μπακς ξεχώρισε ο Μπρουκ Λόπεζ που ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ.