O πρόεδρος της Ομόνοιας Αραδίππου, Κώστας Χριστοφόρου μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 και αναφέρθηκε στο σημαντικό βήμα ανόδου που έκανε η ομάδα μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Ακόμα, εκθείασε τον προπονητή της ομάδας, Ούγκο Μαρτίνς και είπε σημαντικά πράγματα για τα νέα δεδομένα εάν ανεβεί η ομάδα στην α’ κατηγορία.

Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη επειδή παίζαμε με τον Ολυμπιακό που ήταν στο -2 από εμάς και αυξήσαμε την διαφορά. Πλέον είναι στα πόδια μας να καταφέρουμε αυτό τον στόχο της ανόδου. Είμαστε πολύ κοντά, το θέλουν οι παίκτες το θέλει και ο κόσμος».

Εάν ήταν από την αρχή στόχος η άνοδος; «Στην πρώτη φάση θέλαμε να μπούμε 8άδα αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τα πράγματα. Ο ερχομός του προπονητή μας Ούγκο Μάρτινς μας έδωσε την ώθηση να αλλάξουμε τους στόχους μας».

Για τα επόμενα τρία παιχνίδια που απέμειναν και εάν μπορέι η ομάδα και για τον τίτλο; «Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να κτυπήσουμε όλες τις ομάδες. Ναι μπορούμε και μαθηματικά για τον τίτλο αλλά πρώτα να εξασφαλίσουμε την άνοδο μαθηματικά και μετά βλέπουμε».

Για το έργο του προπονητή, Ούγκο Μαρτίνς: «Δείχνει ότι με το μπάτζετ μας το οποίο είναι χαμηλό σε σχέση με άλλες ομάδες, διαβάζει το παιχνίδι και ο τρόπος που παίζει είναι εξαιρετικός. Το συμβόλαιο του τελειώνει μετά το τέλος αυτής της σεζόν και θα δούμε και από τις δύο πλευρές τι θα γίνει. Εάν εξελιχθούν όλα καλά και βρεθούμε στην πρώτη κατηγορία δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα».

Έχετε ξεκινήσει το πλάνο σε περίπτωση που ανεβείτε στην α’ κατηγορία; «Οφείλουμε να σκεφτούμε γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Γίνονται κάποια πλάνα και δεν θα ρισκάρουμε τίποτε για το σωματείο για να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα έτσι ώστε και οι επόμενοι που θα είναι να μην τα βρουν μπροστά τους

Έγιναν προτάσεις από ομάδες της πρώτης κατηγορίας για παίκτες της ομάδας σας; «Έγιναν κάποιες συζητήσεις, έχουμε κάποιους παίκτες που ανήκουν στη Νέα Σαλαμίνα, ο Κωνσταντίνος Κουμπαρής και ο Λούκας Σακκάς (τερματοφύλακας). Είναι στο χέρι της ομάδας τους να κάνει ότι θέλει. Είναι όλα ανοικτά για τους παίκτες που έγιναν κάποιες κρούσεις αλλά θα δούμε».

Ποια έδρα θα χρησιμοποιείται εάν είσαστε στην πρώτη κατηγορία; «Πολύ πιθανόν να χρησιμοποιούμε την έδρα της ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ την οποία χρησιμοποιούσαμε και πριν. Είναι πολύ κοντά μιλήσαμε και με το δημαρχείο για τα διαδικαστικά. Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΚ για την βοήθεια όποτε χρειαζόμασταν».