Η Μάντσεστερ Σίτι σφυροκόπησε τη Ρεάλ με οβίδες εκτός περιοχής, όμως οι Ισπανοί κατάφεραν να αντισταθούν και να πάρουν ισοπαλία 3-3 στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” σε έναν προημιτελικό που θα μείνει στην ιστορία του Champions League.

Η Ρεάλ κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση και τους κεραυνούς της Μάντσεστερ Σίτι και το 3-3 σε ένα φανταστικό παιχνίδι στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς στα προημιτελικά του Champions League.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν μόλις στο 2′ με εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντο Σίλβα,΄ομως οι τέως πρωταθλητές Ευρώπης απάντησαν με δύο γκολ σε 113” πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα. Αντίστοιχη ανατροπή σε πέντε λεπτά έκανε η Σίτι με δύο οβίδες των Φιλ Φόντεν και Γιόσκο Γκβάρντιολ, όμως την τελευταία λέξη είπε ο Φεντερίκο Βαλβέρδε με υπέροχο βολέ στο 79′.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες την επόμενη Τετάρτη στο “Έτιχαντ” για το εισιτήριο των ημιτελικών.

Το ματς

Το “Μπερναμπέου” πήρε… φωτιά, με την κλειστή σκεπή να δημιουργεί ακόμα πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Ο ρυθμός έπεσε ελάχιστα ύστερα από τα τρία τέρματα, αλλά η ένταση παρέμεινε στα ύψη. Οι δύο ομάδες πίεζαν αρκετά ψηλά, αλλά μόνο μία επιχείρησε να αξιοποιήσει τα κενά στα μετόπισθεν. Δύο φορές Ροντρίγκο και Βινίσιους έφυγαν στην αντεπίθεση, όμως τα σουτ του δεν είχαν την τύχη που θα ήθελαν.

Την ίδια ώρα, δύο μεγάλα αστέρια του χορταριού, οι Τζουντ Μπέλιγχαμ (λόγω κατοχής μπάλας από τη Σίτι) και Έρλινγκ Χάλαντ (λόγω Αντόνιο Ρίντιγκερ), είχαν… εξαφανιστεί και περίμεναν να πάρουν περισσότερες πάσες και να βρουν καλύτερους χώρους στο 2ο μέρος.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές στην ανάπαυλα κι έτσι η… τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας της Σίτι παρέμεινε, με τον Τζον Στόουνς επ’ ουδενί να μην αναπληρώνει το κενό του Κάιλ Γουόκερ. Οι “πολίτες” όμως είχαν την κατοχή της μπάλας κι έτσι εξακολουθούσαν να περιορίζουν τον αριθμό των αντεπιθέσεων των Ισπανών.

Δύο κόντρες των γηπεδούχων κατέληξαν σε άουτ των Μπέλιγχαμ και Βινίσιους, με τη Σίτι όμως να έχει την απόλυτη κατοχή της μπάλας και να πιέζει για την ισοφάριση. Οι περισσότερες τελικές της ήταν ακίνδυνες, όμως όταν ο αμαρκάριστος Φιλ Φόντεν έστρωσε την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής στο 66′, το 2-2 ήταν γεγονός.

Η Σίτι δεν χαλάρωσε και συνέχισε να έχει την μπάλα στα πόδια της και να τη γυρίζει έξω από την περιοχή της Ρεάλ. Οι ηρωικές αμυντικές ενέργειες των Τσουαμενί και Ρίντιγκερ στη μικρή περιοχή δεν αρκούσαν, αφού με έναν κεραυνό του Γιόσκο Γκβάρντιολ στο 71′ ήρθαν ξανά τα πάνω κάτω στο παιχνίδι.

Ο Αντσελότι έριξε στη μάχη τους Λούκα Μόντριτς και Μπραχίμ Ντίαθ ψάχνοντας την επιστροφή στον αγώνα, αλλά τελικά αυτό συνέβη από δύο βασικούς. Ο Βινίσιους έβγαλε την 74η ασίστ του με τη φανέλα των “μερένγκες” στο 79′ και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε με φανταστικό βολέ ισοφάρισε σε 3-3.

Η Ρεάλ έδειξε περισσότερες αντοχές στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας το γκολ της νίκης, όμως δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον Στέφαν Ορτέγκα και το χορταστικό σκορ άφησε τα πάντα ανοιχτά ενόψει “Έτιχαντ”.

  • ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Ρίντιγκερ, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (72′ Ντίαθ), Καμαβινγκά, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο (72′ Μόντριτς), Βινίσιους (86′ Χοσέλου)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Στόουνς, Ακάντζι, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβατσιτς, Σίλβα, Φόντεν (87′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι 3-3 (12′ αυτ. Ντίας, 14′ Ροντρίγκο, 79′ Βαλβέρδε / 2′ Σίλβα, 66′ Φόντεν, 71′ Γκβάρντιολ)
  • Άρσεναλ – Μπάγερν 2-2 (12′ Σακά, 76′ Τροσάρ / 18′ Γκνάμπρι, 32′ πέν. Κέιν)
  • 10/04 22:00 Ατλέτικο – Ντόρτμουντ
  • 10/04 22:00 Παρί – Μπαρτσελόνα

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16/04 22:00 Ντόρτμουντ – Ατλέτικο
  • 16/04 22:00 Μπαρτσελόνα – Παρί
  • 17/04 22:00 Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ
  • 17/04 22:00 Μπάγερν – Άρσεναλ

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 30/04-01/05 Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ – Παρί ή Μπαρτσελόνα
  • 30/04-01/05 Άρσεναλ / Μπάγερν – Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 07-08/05 Ρεάλ / Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ / Μπάγερν
  • 07-08/05 Παρί ή Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο ή Ντόρτμουντ

Τελικός (“Γουέμπλεϊ”)

  • 01/06 22:00 Νικητής 1 – Νικητής 2