Η Χόφενχαϊμ δέχτηκε γκολ για 23ο σερί ματς, ωστόσο, κατάφερε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, με τρεις ήττες στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, και να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας 3-1 της Άουγκσμπουργκ, εντός έδρας. Οι δυο ομάδες έχουν από 36 βαθμούς και απέχουν έξι πόντους μακριά από την προνομιούχο έκτη θέση.
Η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο φρόντισε να βάλει τις βάσεις, για το τρίποντο, σε ένα τρίλεπτο στο πρώτο μέρος. Στο 17′, οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν πολύ καλά, ο Καντεράμπεκ βρήκε τον Βέγκχορστ και ο Ολλανδός άνοιξε το σκορ, με το έκτο του γκολ στην εφετινή Bundesliga, πρώτο μετά τον Γενάρη. Στο 20ο λεπτό, ο Αντρέι Κράμαριτς δοκίμασε μακρινό σουτ και δικαιώθηκε, με τον Κροάτη να κάνει το 2-0, φτάνοντας τα εννέα γκολ στο πρωτάθλημα. Η Άουγκσμπουργκ δεν είχε τελική μέχρι το 42ο λεπτό όταν απείλησε, για πρώτη φορά, με τον Βάργκας να αστοχεί σε τετ α τετ με τον γκολκίπερ Μπάουμαν.
Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την απόδοσή τους, στην επανάληψη, έψαξαν το γκολ, που θα τους έβαζε ξανά στο ματς, και το βρήκαν στο 61ο λεπτό. Ο Μάιερ σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τιτς, εκείνη έφτασε στον Ντεμίροβιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1. Ο αρχηγός της Άουγκσμπουργκ έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα, είχε καλή στιγμή να ισοφαρίσει, στο 65′, με τις δυο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, με κορυφαία όλων αυτή του 80ου λεπτού. Η Άουγκσμπουργκ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Πφάιφερ έκανε την κεφαλιά, δεύτερη από τον Μπέλιο και με τον Μπάουμαν εξουδετερωμένο, ο Βέγκχορστ βρέθηκε πάνω στη γραμμή και έδιωξε τη μπάλα μακριά με το κεφάλι. Τελικά, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Μπεμπού “καθάρισε” για τη Χόφενχαϊμ, με τον Τογκολέζο επιθετικό να διαμορφώνει το τελικό 3-1 Στο Σίνσχαϊμ μπήκε τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών της Άουγκσμπουργκ.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Κάμπακ (64′ Μπρουκς), Γκρίλιτς, Ντρέξλερ, Καντεράμπεκ, Πρέμελ (87′ Μπέκερ), Σταχ, Γιούρασεκ (75′ Μπίλτερ), Κράμαριτς (74′ Τοχούμτσου), Βέγκχορστ, Μπάιερ (87′ Μπεμπού)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Ντάχμεν, Μπάουερ (64′ Πφάιφερ), Γκοουβελέου, Ουντουοκάι, Πέντερσεν, Μάιερ (75′ Μπιέλ), Γιάκιτς (12′ Μπρέιτχαουπτ), Ένχελς (75′ Κομιούρ), Βάργκας (75′ Μπέλχο), Τιτς, Ντεμίροβιτς