Ανησυχία για τις απειλές της Τεχεράνης για την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η Κύπρος ως κράτος μέλος που διατηρεί στρατηγικής σημασίας σχέσεις με το Ισραήλ αλλά και άριστες σχέσεις με τα μετριοπαθή αραβικά κράτη της περιοχής, οφείλει να βρεθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Παράλληλα, τόνισε, πρέπει να αναδείξει το ρόλο της ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας.
«Η χώρα μας είναι ασφαλής, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στον εφησυχασμό. Αντιθέτως, η έκρυθμη κατάσταση και η αύξηση των ασύμμετρων απειλών επιβάλλουν τη σημαντική ενίσχυση της Άμυνας και των αποτρεπτικών μας δυνατότητων. Στο ίδιο πλαίσιο επιβάλλεται η χάραξη μιας στρατηγικής πορείας για δημιουργία σχέσεων και τελικά την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Κάτι που αποτελεί πάγια θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Οι καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καταδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν παγωμένες διενέξεις, ούτε μπορεί να μένουν ανοιχτές πληγές. Πρέπει να πείσουμε ότι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας, όχι μόνο θα διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των Κυπρίων, αλλά θα συμβάλει καθοριστικά στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τονίζει ακόμη πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων επιπτώσεων στην οικονομία.
«Οι βάσεις της οικονομίας μας είναι σίγουρα σταθερές, λόγω και της συνετής πολιτικής της δεκαετούς διακυβέρνησης μας, ωστόσο επιβάλλεται εγρήγορση και ετοιμότητα για λήψη μέτρων. Την ίδια ετοιμότητα πρέπει να έχουμε και σε σχέση με την αντιμετώπιση νέων, αυξημένων, μεταναστευτικών πιέσεων, μέσα και από την απαιτούμενη στήριξη της ΕΕ. Σε όλα αυτά τα ζητήματα, η κυβερνητική πολιτική πρέπει να εστιάζει περισσότερο στην ουσία και λιγότερο στην επικοινωνία. Αυτό που πρέπει όμως να απασχολήσει την κυβέρνηση είναι η επάρκεια του κράτους μας να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε επιχείρηση παραπληροφόρησης, εχθρικής προπαγάνδας και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Μια προσπάθεια στην οποία ρόλο έχουν και τα ΜΜΕ», καταλήγει.

Πηγή: Alphanews