Θα πάει με δύο αποτελέσματα στο σούπερ ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και τόσο εύκολη η αποστολή του ΑΠΟΕΛ.
Όσο και αν ο Ρικάρντο Σα Πίντο, έδειχνε αισιόδοξος μιλώντας μετά την Ομόνοια, και αφού στο μεταξύ «τον βόλεψε» το στραβοπάτημα της ΑΕΚ, εντούτοις έχει να κάνει πολλά και να διορθώσει περισσότερα για να αναδειχθεί πρωταθλητής, μαζί με την ομάδα του.
Βλέποντας μάλιστα, την αγωνιστική εικόνα στο β’ ημίχρονο του ντέρμπι, καθώς και τις εκ νέου άστοχες κινήσεις-αλλαγές από τον πάγκο, κάθε άλλο παρά αρκούν οι διαβεβαιώσεις που έδωσε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Το ΑΠΟΕΛ…υπέφερε από την Ομόνοια στο δεύτερο ημίχρονο και η μοναδική φάση για την οποία έχει να λέγει ο Πορτογάλος προπονητής, ήταν η τεράστια ευκαιρία του Κβιλιτάια για να ανοίξει το σκορ.
Είδαμε και πάλι (μετά την θετική παρένθεση με τον Άρη) μία ομάδα με αρκετά θέματα και στο τέλος, δέχθηκε φυσιολογικά την 3η φετινή ήττα από τους «πράσινους».
Αν μάλιστα, δεν άλλαζε το σκορ στο ΑΕΚΑνόρθωση, θα ήταν τεράστια η μουρμούρα και η πίεση προς τον προπονητή.
Ενδεικτικές και οι πρώτες αντιδράσεις φίλων του ΑΠΟΕΛ που ασκούνε έντονη κριτική στο Σα Πίντο.

Η ουσία βέβαια, είναι η παραμονή στην 1η θέση και ότι θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο ΓΣΠ σε μία έδρα-καμίνι από τον κόσμο και με δύο αποτελέσματα να οδηγούν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Νοουμένου ότι θα βάλει ξανά, το καλό αγωνιστικό κοστούμι, τότε και μόνο, το ΑΠΟΕΛ θα καταφέρει να υλοποιήσει αυτό τον στόχο.
Ένα στόχο, που έπρεπε από καιρό να…τελείωνε αλλά η κακή παρουσία της ομάδας στη β΄φάση (τέσσερις ήττες σε 9 αγώνες!!!) έχει υποχρεώσει τους ποδοσφαιριστές να πάνε στις 11 Μαΐου για να «πουλήσουν ακριβά το τομάρι» τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο…